Obehaglig musik från Mando Diao

 
Jag blir faktiskt lite irriterad.
 
Jag har hört den där låten flera gånger nu. På radion och på TVn. Låten heter Strövtåg i Hembygden och gruppen som spelar och sjunger heter Mando Diao.
 
Grejen är att jag får, typ, olustkänslor när jag hör den där låten. Det är lite svårt att förklara, men låten och framförandet framkallar en sorts känsla av något som är gammalt och ofräscht. Och dessutom hotfullt. Som ett gammalt spöke eller nåt.
 
Kanske är det Gustaf Frödings gammelsvenska text. Kanske är det sångaren Gustaf Noréns jämrande, och på gränsen till falska sång, som gör att jag tycker låten känns obehaglig.
 
Riktigt fasansfullt blev det när jag tidigare idag ertappade mig själv med att nynna på låten. Varför gjorde jag det? Den är ju så dålig. Att jag nynnade på Strövtåg i Hembygden gör mig irriterad.
 
Men det är också något som gör att Strövtåg i Hembygden rör vid något djupt inom mig, typ minnen från min barndom. Nån sorts kombinerad känsla av trygghet och obehag. Det ska sägas att jag hade en väldigt trygg och fin barndom men det finns något mörk och obehagligt i mitt inre som väcks till liv av Strövtåg i Hembygden.
 
Usch. Nu vill jag lyssna på Audioslave så jag får känna mig lugn igen.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Mando Diao, Gustaf Fröding, Strövtåg i hembygden
#1 - Marina

Ooops - jag som precis lyssnat på den samma och tyckte den var fatstiskt bra!

Svar: Där ser man. Smaken är olika.
Per-Anders

#2 - Märta

Det är då för väl att vi tycker olika. Själv ger jag skivan stående ovationer och anser den genialisk! :)

Svar: Ok.
Per-Anders

#3 - Snejky

Såg själv detta avsnitt av Skavlan..
Jag tycker inte att det var bra heller. Kan inte för mitt liv fatta att det blir en hit...Men som tur är tycker vi olika...
Ha en fin tisdag...

Svar: Tisdagen har varit bra hittills.
Per-Anders

#4 - Lennart

Jag läste en del av Fröding då jag var tonåring och fastnade på något sätt för hans skrivande. Men jag tror inte att jag har hört något av honom spelas. Att höra det spelas för mig låter en aning underligt.

Svar: Frödings dikter har blivit tonsätta förr. Bland annat har Sven-Ingvars gjort det för länge sedan.
Per-Anders

#5 - chelseabm60

My new folio
http://arab.sex.photo.xblog.in/?entry.jillian
komik infidel reseller fund university