Vad är Björn Söder och SD egentligen ute efter?

Jag har nyss sett debatten mellan Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder och Aftonbladets chefredaktör Jan Helin i Agenda (SVT 2). Debatten handlade om varför Björn Söder använder falska nätrykten i sin hetsjakt mot invandrare. Björn Söder hade nämligen refererat till en artikel i den högerextrema sajten Fria Tider där det påstods att en grupp invandrarpojkar utfört en gruppvåldtäkt på Husbybadet strax utanför Stockholm.

I själva verket var det ingen gruppvåldtäkt utan det hela handlade om att invandrarpojkarna anmälts för sexuellt ofredande. Det är naturligtvis oacceptabelt att behöva riskera att bli sexuellt ofredad om man besöker ett badhus, men frågan är: Är det kännetecknande för invandrare att våldta och att begå sexuella ofredanden?

Björn Söder menade i Agendadebatten att svenska medier systematiskt mörkar mångkulturens baksidor, och att händelsen på Husbybadet pekar på en viktig trend i samhället. Men om det nu vore så att de samlade svenska medierna gemensamt försökte dölja denna stora fara för svenska folket - vad skulle då skälet vara?

Eftersom det nu inte finns något sådant skäl så är ju naturligtvis Björns Söders konspirationsteori struntprat. Vi ska värna om det mångkulturella samhället, något som de flesta svenska medier förhoppningsvis också vill verka för.

Själv undrar jag vad Sverigedemokraterna egentligen är ute efter. Varför driver de en öppet rasistisk politik (som deras företrädare också blir mer och mer tydliga med) och hur kommer det sig att nästan sex procent av väljarna röstade in dem i riksdagen?

Jag hävdar att SD är ett farligt parti, och om de skulle få något sorts reellt inflytande i svensk politik kan konsekvenserna bli förödande. Om detta har jag tidigare bloggat om här.


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , , ,

#1 - Tramsnissen

Du undrar varför massmedia skulle mörka om invandrares brottslighet, samtidigt som du säger att "vi ska värna det mångkulturella samhället." Invandrares överrepresentation i brottslighet är en baksida med mångkulturen och det är självklart att "värnare av mångkulturen" skulle mörka om det för att få in sina ideologiska tankar i dess läsares/tittares huvuden.

#2 - Mia

Jag såg också den här debatten och fick rysningar. Björn Söder rabblade samma fras gång på gång att massmedia missleder. Men vad gör han själv? Missleder svenska folket genom att hänvisa till artiklar som inte är sanningsenliga!Björn Söder tror jag inte skapar några sympatier, en mycket osmaklig debattör, Jimmy Åkesson är betydligt farligare. Han vet hur han ska linda in, dölja vad han egentligen avser. Kanske borde Björn Söder ges mer utrymme i media så folk får se och höra vilka extrema åsikter och vilken otäck (i mina ögon) människosyn han har.

#3 - mimmione

det okända är farligt det vi inte känner till, SD utnyttjar detta för att hetsa folk och skapa opinion, Att se till fakta och kolla sina uppgifter innan man publicerar dom borde vara det minsta man kan kräva av ett riksdagsparti, varför gör de då detta, ja om man det visste, men tanken är ändå att de måste vara väldigt egoistiska människor, en vanlig människa med sunt förnuft och empatisk förmåga blir inte Sverigedemokrat

#4 - Patrik, Ängelholm

När man länkar till en artikel, vilket Björn Söder gjorde, så innebär det INTE att man ger klartecken till allt som står i artikeln - till skillnad från det man skriver med egna ord. Signaturerna Mia och Mimmione avfärdar folks förmåga att sålla och läsa kritiskt, men den förmågan är större än de tror, oavsett vilka media det gäller. Fria Tider var en av få medier som tog upp den fruktansvärda händelsen när de här pedofilerna från en asylförläggning attackerade svenska barn. Händelsen är hemsk som den är utan överdrifter som "gruppvåldtäkt" och dylikt, men den kritiken får väl ändå riktas mot Fria Tider och inte mot dem som länkar dit.Jag hoppas SD's riksdagsledamöter skall fortsätta visa mod, och på så viss skilja sig från de gamla partiernas mördande feghet och politiska korrekthet. Med SD i riksdagen är det färdigt med gammelpartiernas lockpåläggande. Det innebär att mångkulturens och massinvandringens baksida kommer fortsätta lyftas fram och vädras ut. De som ogillar det har bara att vänja sig, för sådan kritik har kommit för att stanna."en vanlig människa med sunt förnuft och empatisk förmåga blir inte Sverigedemokrat"Såna som du kritiserar oss sverigedemokrater för att dra alla över en kam, men vad gjorde du själv just nu? Jag är själv kommunpolitiker för SD och stolt över att ställa upp för demokratin och mina väljare. Antalet asylanter man vill släppa in i Sverige är en usel mätsticka för god/dålig människosyn.//Patrik, Ängelholm

#5 - Per-Anders

Tramsnissen: Du menar alltså att alla medier i Sverige gått samman om en konspiration för att "få in sina ideologiska tankar" i läsarnas huvuden? Låter läskigt.Mia: Du och jag, och många med oss, får ju reflexen att Björn Söder är en otäck figur. Men uppenbarligen finns det ett antal som blir stärkta av hans framträdande på TV.mimmione: "...en människa med sunt förnuft och empatisk förmåga blir inte Sverigedemokrat". Bra skrivet!Patrik, Ängelholm: Det är sant att man inte behöver sympatisera med en artikel när man länkar till den på sociala medier. Men i det här fallet tog inte Björn Söder avstånd från Fria Tiders artikel utan menade istället att den pekade på en viktig fråga. Likväl var innehållet i artikeln en lögn och om man ser till det faktum att det förekommer tafsande på offentliga badanläggningar så är (enligt Jan Helin) inte det ett problem som har så mycket med invandrare att göra.

#6 - Patrik, Ängelholm

Björn Söder tog inte Fria Tider i försvar, utan jämförde med länkningar till annan sensationspress som t.ex. Expressen och Aftonbladet. Inte så hedrande för Fria Tider att jämföras med dem. Han sa också nånstans mitt i intervjun att det inte är bra när nätsajter avviker från sanningen. Söder hade helt rätt i att sajten tog upp en viktig händelse (för det gjorde den onekligen, trots att den inte rapporterade korrekt om den), som gammelmedia försökt tysta ner. Det mesta av artikelns innehålls stämmer.Alla kan nog vara överens om att det förekommer tafsande på badhusen från folk av radikalt olika etnisk härkomst. Björn Söder tog upp händelsen i perspektivet att invandrare är överrepresenterade som brottslingar och svenskar överrepresenterade som offer. Där har icke minst BRÅ's statistik en del intressant att visa, till stöd för Söders hypotes.

#7 - Lena

Jan Helin skyddar pedofiler med sin heder som insats!