Så nätverkar du - på konferensen och på dansgolvetNätverka.

Så kallas det när folk inom näringslivet träffas på konferens och blir bekanta med varandra. Och när man blivit tillräckligt bekant med någon konferensdeltagare, då byter man visitkort. Till slut, när man fått tillräckligt många visitkort, då har man upprättat ett nätverk (typ som på Facebook, fast med papperslappar).

Under den gångna veckan har jag varit på en tvådagars konferens i Stockholm och förutom många givande föredrag fanns där även rikliga möjligheter till nätverkande. Vid konferensmiddagen fortsatte nätverkandet, som då kallades för mingel, och vid eftersnacket i baren blev det många skratt då en av deltagarna berättade om sina eskapader genom åren på dansgolvet.

Vi konstaterade att dansbandskulturen har regionala skillnader och att det är stor skillnad hur man dansar i södra och norra Sverige.

Att gå ut på dans är ju också ett sorts nätverkande, fast lite mera handgripligt. Det fanns en tid då jag ofta var ute och dansade, och det var ju faktiskt på dansgolvet som jag träffade min nuvarande sambo. Hur det gick till går att läsa om här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
#1 - Beate

Just det... du var ju i huvudstaden. Skrattade gott åt ditt inlägg som är ju så sant:-)PS. Gillar inte att dansa men vet att hambo dansas även i Stockholm (på landsbygden alltså) av några äldre damer och herrar... om det är den skillnaden du menar ;-) DS

#2 - Pjoltas

Min mormor var grym nätverkare. Men hon har gått över till att vara nätvirkare åt norska fiskflottan. Det verkar gå bra också!=)

#3 - Per-Anders

Beate: Finns det landsbygd i Stockholm?Pjoltas: För att kunna bli nätvirkare måste man kanske ha de rätta kontakterna.

#4 - Elisabeth Lind

Hej Per-Anders!Jag har en son som heter Björn, Anders, han bor också i Timrå, flyttade dit för två år sedan, från Värmland, för att jobba, han har utbildning och har gjort lumpen, men han får inget nytt jobb efter att företaget som han jobbade på sagt upp alla anställda.

Han skottade snö i vintras några veckor.Måste man ha kontakter för att få jobb?

På tal om nätverk menar jag, han är ju duktig och ansvarsfull, har skött skola, lumpen och jobb utmärkt.Ja du förstår som orolig mamma undrar man ju, och när han nu trivs så bra med kompisar och lägenhet.Hur nätverkar man på 60 mils avstånd?Ha det fint!