Vad har Donald Trump i kikaren - egentligen?

 
Från början av den amerikanska presidentvalrörelsen såg nog de flesta Donald Trump endast som ett pittoresk inslag i den politiska debatten. En gapig pajas som i sina tal slängde ur sig oförskämdheter mot enskilda personer och folkgrupper han inte gillade. Men så blev han utsedd till republikanernas presidentkandidat och många av oss kliade oss förundrat i huvudet. Ännu mer kliade vi oss när han också gick och vann presidentvalet. 
 
Ett av skälen till att han lyckades få halva amerikanska befolkningen att rösta på honom i presidentvalet var hans löfte att minska arbetslösheten. Det faktum att han var framgångsrik affärsman och lyckas med allt han företar sig, menade han själv, var en garanti för att han skulle lyckas uppfylla det vallöftet. 
 
Men varför har då Donald Trump varit så framgångsrik i affärer? Jo, därför att han är genomegoistisk. Hans pappa uppfostrade honom till att bli en "killer" och i Donald Trumps sinnevärld har det aldrig funnits något annat alternativ än att han skulle bli den ständige vinnaren.
 
Frågan är vad som skulle få en sån som honom att ta parti för arbetslösa arbetare i stängda bilfabriker? Omtanke om arbetarna? Nja, knappast. För Donald Trump handlar det nog bara om att skaffa sig ännu mer makt - bara för sin högst personliga skull.
 
Härom dagen höll preident Trump tal till kongressen. Där sa han att han tänker ge ökade medel till USAs militär. Trump menade i sitt tal att hans avsikt är att USA ska få den största militär landet någonsin haft. 
 
Då undrar jag: vad ska USA med så mycket militärer till? Har inte landet militärer så det räcker? Tänker Trump ladda för att starta ett storkrig nånstans?
 
Pengarna till den militära upprustningen ska bland annat tas med hjälp av nedskärningar i miljömyndighetens och utrikesdepartementets budgetar. Fast fler militärer och minskat miljöarbete känns inte som en speciellt långsiktig politik, tycker jag.
 
Blogg100/5
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Donald Trump, politik, USA
#1 - BP

Okej! USA må ha valt honom som president, men det har ju faktiskt inte resten av världen gjort. Tror att hans motsvarighet i Ryssland skrattar ihjäl sig.

Sedan har han ju faktiskt åstadkommit en sak - "fake news" används vid det här laget inte bara också i Kina utan i min lokala nyhetstidning...

Svar: Blogg.se verkar inte gilla mig alls. Hamnar i skräpposten hos de flesta av mina bloggkompisar som kör med blogg.se. Undrar varför? Ditt förslag är kanske helt korrekt;-)

Svar: Konstigt att det bara är Blogg.se som krånglar. Jag tror Blogg.se inte funkar så som det borde.
Per-Anders

#2 - Mia

Den mannen förundrar och skrämmer mig mer och mer!

Svar: Så känner jag också.
Per-Anders

#3 - Guldkryckan

Alltså, den gubben skrämmer skiten ur mig.
Känns verkligen inte bra att ha en sådan människa vid rodret i ett av de mäktigaste länderna vi har här på jorden

Svar: Nej, verkligen inte.
Per-Anders