Starstrucked

 
Jag gillar stand up comedy. Eller rättare sagt - jag gillar BRA stand up comedy. Dålig stand up comedy får jag obehagliga kväljningar av. 
 
Att det är stor skillnad mellan bra och dåligt stand up comedy blev tydligt härom veckan då den lokala klubben Skratta med Käften hade standupkväll i Sundsvall. Stället var restaurang E-street och kvällen inleddes med några lokala förmågor som agerade uppvärmning. Jag kan bara konstatera att bonddrängshumor modell nyårsrevyer inte är bra stand up comedy. 
 
Aftonens huvudnummer var dock Al Pitcher som definitivt tillhör kategorin bra standup. Han är grymt bra och tillhör mina favoriter i genren.
 
Al Pitcher kommer från Nya Zeeland men bor i Sverige. Här turnerar han flitigt och skämtar om sina iaktagelser av Sverige och svenskarna. Det här var andra gången jag såg Al Pitcher live. Hans föreställningar präglas av tempo och tajming och hjärta, och förstås mycket humor.
 
Under sina föreställningar interagerar Al Pitcher med publiken, frågar vad folk heter och vad de jobbar med - och sedan improviserar han om det som de svarar. 
 
Efter föreställningen stod han i entrén och tackade gästerna genom att ta oss alla i hand. Jag lade upp en bild på Instagram som jag tog under förställningen (bilden ovan) och den både lajkade och kommenterade Al Pitcher.

Coolt tycker jag. 

Blogg100/6

 

Läs även andra bloggares åsikter om Al Pitcher, standup comedy, humor, e-street, blogg100
#1 - Anna-Lena

Al Pitcher har jag aldrig hört talas om. Han bor i Sverige.... pratar han svenska på sina framträdanden? I så fall skulle jag kunna lyssna. Pratar han engelska, då blir det för svårt för mig att hänga med.

Svar: Hans föreställningar är helt på engelska. Men det är lätt engelska som är lätt att förstå.
Per-Anders

#2 - BP

Har heller inte hört talas om Al Pitcher, men han verkar vara en sympatisk kille. Håller helt med dig - dålig standup comedy är bara fruktansvärt pinsam.

Svar: Jo, han förefaller vara väldigt sympatisk.
Per-Anders