Pölsa på bästa sätt

 
Vilken relation har du till maträtten pölsa? Själv har jag ingen toppenrelation till pölsa men jag äter det om jag just då inte skulle ha något annat val. Men det är inte någon maträtt jag lagar som lördagsmiddag, inte som vardagsmat heller för den delen.
 
I mitt barndomshem stod pölsa ofta på middagsmenyn. Kanske var pölsa en typisk 60- 70-talsrätt.
 
Vad jag försöker komma till i denna betraktelse är: vad äter man till pölsa? I mitt barndomshem åt vi kokt potatis, rödbetor och stekt fläsk till pölsa, vilket jag tycker känns naturligt. 
 
För några år sedan diskuterade jag saken med en kollega som berättade att hen var van att äta stekt ägg till pölsa! Jättemärkligt, tycker jag. 
 
Min sambo tycker pölsa med kokt potatis och rödbetor hör ihop, men inte med något ytterligare tillbehör. Häromdagen läste jag om någon som åt stekt lök till pölsa. 
 
Det verkar uppenbarligen finnas många varianter på pölsätandet. Vilka tillbehör har du till pölsa?
 
Bilden har jag lånat från nätet.
 
Blogg100/15
 
 

Läs även andra bloggares åsikter om Pölsa, blogg100
#1 - BP

Har aldrig lagat pölsa själv, bara ätit det på anrika retaurangen Bellevue i Vasastan som har gått i graven- tyärr...
Där serverades den hemlagade pölsan med rödbetor och saltgurka.

Personligen gillade jag rätten skarpt men skippade rödbetorna,

Svar: Jag gillar egentligen inte rödbetor men till pölsa och rödbetor är det ok.
Per-Anders

#2 - Anna-Lena

Svärmor gjorde den godaste pölsan nästan så länge som hon levde. (Kanske inte de sista 10 åren... hon blev 105 år).
Den serverades med potatis och inlagda rödbetor. Något mera behövdes inte.
Nu är det ganska länge sedan jag åt pölsa, fastän jag tycker att det är gott. Tack för påminnelsen.

Svar: Det var länge sedan jag också åt pölsa.
Per-Anders