Oanvända vigselringar till salu

 
Hemma i Timrå igen efter minisemestern till Krakow och Stockholm. I bilen hem från Stockholm passade sambon på att kolla Facebook i mobilen (det var alltså jag som körde) och hittade en något märklig annons på en köp- och säljsida. 
 
I annonsen saluförde en privatperson två vigselringar i titan. Oanvända och ograverade. Nypris enligt annonsören 3 500 kronor men nu till salu för 500 kronor. 
 
En rad frågor inställer sig.
 
Är det här ringar som annonsören, inklusive partner, har ägt? Om de varit gifta med varandra - varför är ringarna ograverade och oanvända? Var de gifta men hade inte ringarna på fingrarna, utan i en ask? 
 
Om nu inte annonsören själv har ägt ringarna i samband med eget giftemål, hur har då denne kommit över ringarna? Köpte hen dem in blanco i hopp att hitta den rätte med rätt fingermått? Dök den rätte aldrig upp (alternativt, den rätte dök upp men hade fel fingermått) och nu säljer hen dem därför att de aldrig kom till användning?
 
Och vem köper vigselringar på Facebook? Det gäller ju att båda ringarna passar just de två personer som tänker gifta sig med varandra. Eller är det nån utan partner som köper båda ringarna, där den ena ringen passar köparens ringfinger, och sedan har med sig den andra ringen på krogen i hopp om att hitta rätt partner. Typ, prinsen som letar efter Askungen med hjälp av skon som hon tappat.
 
Eller är det bara så enkelt att det handlar om stöldgods?
 
Bilden har jag tagit på ett par ringformade ljushållare som min sambo har här hemma. Bilden har jag sedan kört genom redigeringsappen Snapseed på min iPad.
 
Blogg100/12
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100
#1 - BP

Ja... här kan man ju fundera...

Maken och jag har inte graverat våra vigsel-/förlovingsringar heller, vilket kan bero på att de har suttit där i 37 år, å då får man ju inte av dom om man säger så;-)

Svar: Men graverade ni inte dem i samband med att ni gifte er?
Per-Anders

#2 - Catarina

Det kanske är någon som köpt från Wish och sen försöker göra sig en hacka. Man ser väldigt många såna annonser där folk säljer smycken och annat som är köpta på Wish för typ 9 kr.

Svar: En intressant teori. Om man köpt ringarna för en billig peng och sedan säljer dem för minst 500 kronor blir vinsten bra.
Per-Anders