En blombukett idag eller jämställdhet varje dag?

 
Vi befinner oss i Krakow, Polen, sambon och jag. Vi landade i morse och blev upphämtade av en mycket trevlig taxikille (vi hade förbokat transfer via nätet) som under färden till centrala Krakow berättad om staden och om det vi såg genom taxifönstret under färden. 
 
Hotellet vi bor på visade sig ha ett riktigt guldläge. Det är beläget mitt emellan Gamla Stan och den judiska stadsdelen Kamikierz. Under dagen idag har vi flanerat omkring i Gamla Stan, ätit lunch, kollat på folk. Så här långt finner vi Krakow som en mycket trevlig stad.
 
Två fenomen har vi slagits av idag. Det ena är duvorna som finns i stora horder på torget i Gamla Stan. I många andra europeiska städer är det förbjudet att mata duvor, men så verkar det inte vara här. Här matar folk duvorna som livligt går till attack mot brödbitarna på marken.
 
Det andra fenomet vi noterat under dagen är alla människor som går omkring och bär blombuketter, företrädesvis kvinnor. Överallt i gamla stan stod försäljare och sålde rosor styckevis, och tulpaner I buketter. Vi undrade vad detta handlade om och frågade tjejen i hotellreceptionen. 
 
"Jamen, det är internationella kvinnodagen idag och ger männen blommor till sina kvinnor", sa hon.
 
Då undrar jag: är detta tanken med internationella kvinnodagen? Att vi män ska uppmärksamma kvinnorna under en dag på året då vi ger dem blommor? Handlar det inte egentligen om att kvinnodagen är en symboldag för kampen för att uppnå jämställdhet - varje dag under året. Det trodde jag.
 
Vad tycker du?
 
Bilden har jag tagit från hotellfönstret och visar prov på polsk parkeringskonst.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Internationella kvinnodagen, kvinnodagen, resor, Krakow, Polen, jämställdhet
#1 - Anna-Lena

Jag tyck` som du.

Svar: Bra!
Per-Anders

#2 - BP

Det är lika löjligt med den Internationella Kvinnodagen som det är med Mors- och Farsdag. Så jag håller med dig.

Jättekul att ni gillar Krakow. Har en granne som varit där och tyckte mycket om staden hon också.
Ha det fortsatt bra!

PS. Vad gäller parkeringen så verkar Polen ha tagit lektioner från Spanien;-) DS.

Svar: Jag tycker inte internationella kvinnodagen är löjlig. Tvärtom. Det är viktigt att manifestera kampen för jämställdhet.
Per-Anders

#3 - Anna-Lena igen.

Måste nog förklara mig lite. Det är klart att internationella kvinnodagen behövs. Men som du skriver så är det ju en symboldag bl.a. för att uppnå jämställdhet.
(Inte att köpa en blomma en dag på året till en kvinna).

Svar: Precis så tänker jag också.
Per-Anders