A day in the life

 
En sammanfattning av dagen idag. Jag klev upp i morse, duschade och bestämde mig för att inte ha samma skjorta som igår. Åt frukost. Åkte sedan till jobbet.
 
På jobbet gjorde jag bland annat ett reportage till personaltidningen om en anställd som utbildar sig till deltidsbrandman. I samband med det hamnade jag på räddningstjänstens utbildningsanläggning här i stan. Det var spännande att se på nära håll hur det går till att klippa bort taket på en bil. Räddningspersonalen som övade använde en hydraulisk jättetång och det sa bara KLICK så var takstolparna på skrotbilen avklippta. 
 
När jag kom hem såg jag på nätet att Sven-Ingvarssångaren Sven-Erik Magnusson avlidit. Han var igång med sitt band i hela 60 år. Imponerande.
 
Till middag åt vi uppvärmda rester av gårdagens mat. På SVT-Aktuellt såg jag ett inslag om en förmodad terrorattack i London. Nån knäppgök mejade ner en massa människor med sin bil på Westminster Bridge. 
 
På Aktuellt även en debatt mellan Annie Lööf och Isabella Lövin om det är centern eller miljöpartiet som har den bästa miljöpolitiken. Jag sänkte ljudet och skrev det här inlägget.
 
Blogg100/22
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, terror, Sven-Ingvars, London
#1 - BP

Intressant att du hamnade på en nästan irl-utryckning av räddningstjänsten. Det gjorde jag också en gång i tiden i Rosersberga, där Stockholms Räddningstjänst har sitt övningsområde. Då "lekte" de brandmän med en värmekamera för att eventuelle rädda överlevande. Otroligt givande intervju tyckte jag.

Vadsom hänt i London idag är så himla hemskt. Like förfärligt som i Bryssel, Paris, Nice, Berlin etc. Vilken crazy värld vi lever i...

PS. Vet inte om jag gillar din bild. Har en känsla av att det vore ingen dum idé att gå ner några kilon som förebyggande underhåll alltså;-) DS.

Svar: Jodå, tanken att gå ner i vikt har slagit mig.
Per-Anders

#2 - Jessica Högberg

Spännande att få vara med brandmännen!

Svar: Ja.
Per-Anders