Skrattet i halsen när Trump twittrar

 
Jag följer Donald Trump på Twitter.
 
Jag tänkte att när nu USA har fått en vettvilling till president, och som dessutom twittrar ohejdat, kunde det vara underhållande att i mitt eget flöde få ta del av hans knäpperier. Men frågan är hur komiska hans tweets egentligen är.
 
Så här twittrade han i måndags när han lämnade sitt sommarställe i Florida där han tillbringat helgen:
 
"Just leaving Florida. Big crowds of enthusiastic supporters lining the road that the FAKE NEWS media refuses to mention. Very dishonest!"
 
Donald Trump är alltså sur över att media inte rapporterar att mängder av människor stod vid vägkanten och jublade när han åkte förbi. 
 
För några veckor sedan twittrade han följande när han såg på TV-nyheterna att myndigheterna i Chicago inte lyckats minska kriminaliteten i staden:
 
"if Chicago doesn't fix the horrible 'carnage' going on, 228 shootings in 2017 with 42 killings (up 24% from 2016), I will send in the Feds!"
 
I amerikans media diskuteras vad han menar med the Feds. Många gissar på att han syftade på National Guard. Den amerikanske presidenten hotar alltså via Twitter att sätta in militär mot en av landets städer.
 
Man kan naturligtvis skratta åt Donald Trump. Men när man tänker på att han faktist är president i ett land som är bland de mest inflytelserika i världen då tenderar skrattet att fastna i halsen. 
 
Många av hans tweets handlar om det Trump kallar för Fake Media. Han gillar uppenbart inte när CNN och andra mediebolag i USA granskar hans förehavanden. Han påstår att media är ohederliga. Istället vill han att media ska visa bilder när folk jublar åt honom.
 
Fler än jag som tänker på ledare typ Putin och Kim Jong-un?
 
Frågan är om han själv inte borde benämnas som Fake President. Ska man skratta eller få panik?
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Politik, USA, Donald Trump, media,
#1 - BP

Du skulle ha följt hans en timma och 20 minuters presskonferens på BBC. Du skulle ha dött!!!
Karln gör det han har har lovat Japp det gör han! Att han är en psykopat är en annan sak. Å det är då inte världen som har valt honom. Men vi får f*nskapet på köpet.

PS. Å han är ju "buddy" med Bibi (Benjamin Netanyahu)- det enda positiva jag ser så här långt, för jag älskar ju Isreal) DS.

Svar: Jo, Trump ger kalla kårar på ryggen.
Per-Anders

#2 - Anna-Lena

Jag följer inte Trump på twitter. Det räcker så gott med vad som sägs i nyhetsrapporteringarna.

Svar: Det är sant.
Per-Anders

#3 - annika

Åh, jag tycker han är läskig! Har USA valt världens näste diktator?!

Svar: Det känns nästan så.
Per-Anders

#4 - Vonkis

Jag är på riktigt livrädd för Trump. Han är inte den Clown han vill att vi ska tro att han är. Det här kommer bli så illa innan det blir bättre.

Svar: Den känslan har jag också. Det känns som om vi ännu så länge är lyckligt ovetande om vad han egentligen har i kikaren.
Per-Anders

#5 - Mia

Nästan så jag vill börja twittra igenn... får se. En mycket otäck utveckling i både Europa och i världen idag!

Svar: Jag brukar kolla mitt Twitterflöde ibland. Tycker det är intressant att läsa vad som diskuteras. Ibland gör jag ett inlägg också.
Per-Anders