Blogg100 för det fria ordet

Bloggt 100 är på G igen.

 

Det är nu sjätte året i rad bloggutmaningen Blogg 100 genomförs. 100 blogginlägg på 100 dagar med början den 1 mars. Det innebär alltså att om man fullföljer utmaningen har det hunnit bli juni när det sista inlägget postas. Tanken svindlar. Sommaren är alltså bara 100 blogginlägg bort.

 

Själv har jag varit med tre gånger (eller är det fyra, jag minns inte). En av gångerna har jag lyckats ta mig i mål (eller var det två).

 

Grundaren av Blogg 100, Fredrik Wass, skriver på sin blogg att årets tema blir en manifestation för det fria ordet. Detta med tanke på bland annat Donald Trumps misstänkliggörande av oberoende media som han envisas med att kalla för "fake media".

 

Ett bra initiativ av Fredrik Wass, tycker jag. Själv är jag väldigt bekymrad av den svartmålning av Sverige som Trump, tillsammans med det högerextrema amerikanska mediebolaget Fox News, ägnar sig åt. Svartmålning som bygger på rena lögner. Ännu mer bekymrad blir jag när Sverigedemokraterna här hemma hänger på och "bekräftar" den negativa bilden av Sverige. 

 

Jag känner mig inspirerad av årets upplägg av Blogg 100. Tillsammans ska vi bilda en motkraft mot näthatare, extremister, sverigedemokrater och en ondsint amerikans president som försöker ta ifrån oss det goda svenska samhället som bygger på demokrati, solidaritet och yttrandefrihet. 

 

Gå in på Fredrik Wass blogginlägg där du kan anmäla dig till Blogg 100. Blogg 100 finns också på Facebook. Gå in på Facebook och sök på Blogg100.

 

 

#1 - BP

Fick ett mejl igår av Fredrik och har anmält mig. Har varit med en gång - eller om det var två gånger - minns inte heller och kom i mål. Gillar utmaningen och i år definitivt hans motivering!!! Men det är inte därför jag ska delta. Hoppas bara att det finns wifi där jag tänker spendera större delen av av paril och maj månad. Men det fiffiga är ju att man kan börja och sluta när man vill så...

PS. Men varför skriver du såhär: "Gå inte på Fredrik Wass blogginlägg...". Ett olyckligt stavfel antar jag. Nå't som jag verkligen känner igen - stavfelet alltså som jag också är expert på. Om jag var dig skulle jag nog rätta till det. Å nej, jag är ingen besserwisser;-) DS.

Svar: Tack för påpekandet. Ett stavfel hade smugit sig in (antagligen rättstavningsprogrammets fel). Har ändrat nu.
Per-Anders

#2 - Anna-Lena

Ett bra initiativ som jag hoppas många kommer att delta i. Själv tänker jag dock inte vara med.
Jag kommer inte att vara tyst ändå. Nu ska jag jobba extra några månader och jag är säker på att inte bara det fria ordet, utan en hel massa annat snedvridet i samhället, kommer att behöva bemötas i fikarummet...

Svar: Diskussioner behövs även i fikarummet.
Per-Anders

#3 - Anna-Lena igen

Vilken konstig kommenatar jag skrev. Men du fattar, väl?
Jag försvarar naturligtvis det fria ordet.

Svar: Jodå, jag vet att du försvarar det fria ordet. :)
Per-Anders

#4 - Mia

Som du redan vet så blir jag en #Blogg100"-kompis till dig även i år!

Svar: Japp. Ser fram emot att läsa det du skriver.
Per-Anders