Han visste att domedagen var nära

 
Vaknar av sambons klockradio som startar. Klockan är 06,30.
 
Morgonrutinen är oftast densamma här hemma. Sambon kliver upp och duschar före mig, vilket jag tycker är skönt. Då får jag dra mig en stund extra. 
 
Fast den här morgonen väljer jag att inte vända mig och somna om. Istället sträcker jag mig efter mobilen och surfar in på Aftonbladets hemsida. Jag vill veta vem som vunnit amerikanska presidentvalet. Jag läser att det troligen blir Donald Trump.
 
Jag drar täcket överhuvudet och tänker: herregud! Hur ska detta gå?
 
En timme senare sitter jag i bilen på väg till jobbet. 
 
I bilen lyssnar jag på Sveriges Radios valvaka i P1. Nånstans I höjd med avvfarten mot Skönsberg kom det definitiva beskedet. Donald Trump blir faktiskt USAs näste president.
 
Den svergidedemokratiske riksdagsmannen Mikael Jansson blir intervjuad. Han tycker resultatet är positivt.
 
"Trump har varit väldigt konkret i valrörelsen, medan Hillary mest har kommit med floskler", säger Jansson.
 
"Va..?", säger jag högt för mig själv. Hur kan man påstå att Trump varit konkret när han mest har profilerat sig med rasistiska och kvinnofientliga uttalanden? Hur kan en sådan person bli president i ett demokratiskt västland?
 
Okej. "Vallöftet" att bygga en mur mot Mexiko är förvisso konkret, men är det realistiskt? Vettigt är det definitivt inte. 
 
Bilden tog jag i Tampa, Florida för några veckor sedan. En man stod i en gatukorsning och skanderade att undergången är nära. Kanske hade han på känn att Donald Trump skulle vinna presidentvalet.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Donald Trump, ampol, presidentval, USA, Amerika, politik, undergång, Hillary Clinton
#1 - Anna-Lena

Jag är orolig. För vad han kan ställa till med för elände.

Svar: Det blir onekligen spännande att se.
Per-Anders