Vem bryr sig om annat när Maddes klänning är dyr


Lördag kväll. ICA Maxi Sundsvall. Jag studsar till över Expressens löpsedel som står placerad intill entrén. 
 
Alltså.
 
Vi vet alla hur det ligger till. Kvällstidningarna är kommersiella produkter som vill ha så stora upplagor som möjligt så att de därmed får så många annonsörer som möjligt. Och för att nå de målen vill tidningarna ha så många läsare som möjligt. 
 
Därför anstränger sig tidningsproducenterna hårt att locka läsarna med just det innehåll som läsarna vill ha. Denna dag har alltså Expressen bedömt att många läsare vill läsa om det faktum att den ena prinsessan hade en dyrare klänning än den andra prinsessan.
 
My God!
 
En nyhet som verkligen berör. Eller så inte.
 
Jag avslutar med några rader från August Strindberg på Twitter:

Vaknar upp.
Läser om kungligt dop.
Ser att det 2016.
Skakar på huvudet och somnar om.

 

Blogg100/85

Läs även andra bloggares åsikter om kungahusskvaller, politik, blogg100, kungahuset, monarki, republik, demokrati
#1 - BP

Ja, halva svenska befolkningen (mins) följde ju dopet på tv. Jag tittade inte, men kunde inte undvika se Aftonbladets bilder på sessorna. Madeleines klänning var den vackraste och mest originella klänningen jag någonsin sett - i kungligt sammanhang alltså.

Å du - who cares;-)

Svar: "Sessionernas sötchock" såg jag att det stod på en löpsedel.
Per-Anders

#2 - Rolf

Precis,inte får man läsa om gruppvåldtäkten i Timrå som statistiskt sett har begåtts av ickesvenskar mot svensk kvinna.Sånt mörkar gärna tidningarna.Du kunde ju förstås ha tagit upp det.Tur att "fuskmedia" finns.Flashbackarna hinner inte längre med att rapportera om alla grova brott som begås.Invandrare är överrepresentersde.SD växer.

Svar: I Timrå..? Har missat det. Fuskmedia (typ Avpixlat m.fl) har samma agenda som kvällstidningarna när de rapporterar kungahusskvaller, nämligen att servera folket det populistiska opium de så gärna vill ha.
Per-Anders

#3 - Ulla Maria

Kan återigen konstatera att kvällstidningarna inte vänder sig till mig. Har ingen koll på vare sig prinsdop eller priset på prinsessklänningar och inte heller något intresse av att täppa till denna bildningslucka.
Det var många år sedan jag köpte någon kvällstidning men jag läser alltid löpen och förstasidorna när jag köar vid kassan i matbutiken. Intressant men sällan särskilt glädjande att se vad det är för "nyheter" man bedömer säljer bäst.

Svar: Så är det.
Per-Anders

#4 - Anna-Lena

Ja just den dagen var det väl dopet och kungafamiljen som var det mest lockande. Andra dagar är det andra helt ovidkommande "nyheter" som toppar löpsedlarna och för den delen också nyhetssidorna på nätet.
Sensation och löjligt skvaller lockar tydligen. Och läsarna låter sig fördummas.

Svar: Precis så år det.
Per-Anders

#5 - Bert

I mångt och mycket är det väl ett betyg, inte bara på kvällspress, men framförallt på den mentala statusen hos svenska folket, som köper skräpet.

Eller hur?

Man tar sig för pannan.

Svar: Just så.
Per-Anders

#6 - kalebass

Håller med om detta med den mentala statusen. Folk får det folk vill ha! Ingen läser... nä, och ingen röstade på SD heller...

Svar: Man skulle kunna säga både och.
Per-Anders