Vägval Piteå

 
Dessa ständiga val man måste göra. E.ON eller Göta Energi, Torky eller Serla, sossarna eller moderaterna. 
 
Norrut eller söderut.
 
Det sistnämnda valet stod jag inför igår när hade varit på reportageresa i Piteå för vår personaltidning. Jag var på väg hemåt och hamnade i vägkorsningen på bilden. Jag valde att göra en vänstersväng och hamnade sex timmar senare hemma i Timrå - helt enligt planerna. 
 
I Piteå bodde jag i det nyinstallerade Hotell Bishops Arms. Lite ovanligt med ett etablissemang som är både pub/restaurang och hotell. Hotellreceptionen var i ett hörn av bardisken och när man checkade ut dagen efter stoppade man nyckelkortet i en brevlåda (puben är ju inte öppen på förmiddagar, förklarade tjejen bakom disken). 
 
Frukost ingick naturligtvis men den serverades i ett särskilt utrymme en våning upp.
 
Ett trevligt ställe. Möjlighet till parkeringsplats i varmgarage fanns också. Bara att ta hotellhissen ner i källaren.
 
Jag gillar Piteå.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om piteå, vintervägar, vägval, val
#1 - Bert

Bishops Arms pubhotell finns lite överallt i landet. Kirunas är också trevligt. Där har jag bott några gånger. Sedan vet jag att det finns i Kristianstad och i Köping, förutom Piteå, som är nyast.

Man är ju lite i branschen. ;-)

Svar: Ok. Själv har jag bara koll på BA i Sundsvall som endast är en pub med restaurang.
Per-Anders

#2 - Ulla Maria

Visst kan det vara jobbigt med alla val. Vill man ha rena tänder, vita tänder, frisk andedräkt eller slippa plack? Sedan ska man också jämföra och byta eftersom man inte längre gynnar trogna kunder t ex vad gäller försäkringar. Själv är jag rätt lat vad gäller att hänga med i alla dessa val.

Svar: Egentligen jag också.
Per-Anders

#3 - BP

Så Bishops Arms har börjat med hotell nu också. Det måste vara i norra delen av Sverige, för här har jag då bara sett pub-verksamheten. Men himla kul att du blev nöjd med vistelsen. Å en himla tur att du fick frukost där inför en så lång hemresa.

Svar: Precis. Jag hann även med att äta lunch innan jag åkte hemöver.
Per-Anders

#4 - kalebass


Mycket med fria val nuförtiden. Som det här med vårdcentraler. Läggs den närmaste ner har man "förmånen" att fritt välja någon av de som ligger betydligt längre bort...

Svar: Frågan är hur mycket den valfriheten är värd.
Per-Anders