Beatles äntligen på Spotify

 
Stora saker har hänt under julhelgen. Från och med julaftonen finns nu Beatles alla låtar tillgängliga på Spotify (samt på ett antal andra streamingtjänster på Internet).
 
Beatles har ända sedan jag var barn tillhör mina absoluta favoriter i musikvärlden - även om det numera inte är dagligdags som jag lyssnar på dem. 
 
Det finns flera skäl till att jag håller Beatles högt. Förutom att de gjorde väldigt många bra låtar hade de också förmågan att utveckla sin musik, och dessutom gå före och visa vägen för andra artister - Beatles utgjorde en viktig del i rockmusikens utveckling. 
 
Beatles började karriären i början av 1960-talet och fick under några år en rad hits med sin ganska okomplicerade popmusik. Men så under senare delen av 60-talet tog de ut de musikaliska svängarna och gav bland annat ut de fantastiska LP-albumen Sgt Pepper, The White Album och Abbey Road. Många av låtarna de gjorde under de senare åren av 60-talet har blivit tidlösa klassiker och håller fortfarande.
 
Beatles har gjort en stor mängd låtar och på Spotifylistan ovan har jag sammanställt 16 av de allra bästa - i alla fall enligt min mening. 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om beatles, spotify, musik
#1 - umj

Då jag aldrig varit någon hängiven Beatlesfan har jag inte så bra koll på deras musik och olika album. Hade Sgt Pepper skivan så den har jag lyssnat på många gånger.

Svar: På 60-talet var det nån sorts "kamp" mellan Stonesfans och Beatlesfans. Beatles musik var snällare medan Rolling Stones var tuffare.
Per-Anders

#2 - BP

Kan bara hålla med! Älskar Beatles. Å visste du att vår egen Jerry Williams var "förband" till Beatles i Hamburg. Om inte, läs Jerry:s memoarer.

Svar: Jag tror jag hört talas om det nån gång. Kul!
Per-Anders

#3 - KajsaLisa

Gillar rätt mycket dom gjort däremot inte Stg Pepper tycker den är på tok för pretentiös.
Däremot misstänker jag att plattan inspirerade gruppen My Chemical Romance till Black Parade, en av dom bästa plattor som gjorts enligt min mening. Plattan var så bra att bandet inte kunde följa upp den utan försvann.
Alltså du bestämmer dig för att göra 2000-talets Stg Pepper sen drabbas du av akut depression. Kolla bara in titelåten på den här videon och jämför med Stg Peppers omslag. Uniformerna är svarta blommorna längst ner på scenen finns men trumman är utbytt mot en dödskalle, folksamlingen är likblek svartklädd och grotesk.
Lyssna gärna igenom den på Spotify, texterna får Kent att framstå som riktiga muntergökar.
https://www.youtube.com/watch?v=kDWgsQhbaqU

Svar: Jag minns att jag älskade Sgt Pepper när den kom i slutet av 60-talet. Ska kolla in gruppen du berättar om.
Per-Anders

#4 - Znogge

Perfekt för en äkta fantast!

Svar: Jajamän!
Per-Anders

#5 - Kenneth

Lyssnar ibland lite på Spotify men oftast har jag det tyst runt mig :)

Svar: Jag vill ha tyst när jag jobbar men när jag är ledig vill jag lyssna på musik.
Per-Anders