Henrik Schyffert bäst i Mellon

 
Igår kväll såg jag Mellon. Tredje deltävlingen. Jämfört med de tidigare två var denna den hittills bästa. Och varför? Jo, därför att det var (förhållandevis) bra låtar, bra underhållning i mellanakterna och framför allt: därför att Henrik Schyffert var kvällens gästprogramledare tillsammans med Gina Dirawi.
 
Föreställningen inleddes med Schyffert utrustad med elgitarr, elbas och en loopmaskin - och tillsammans med Gina (på trummor) framförde de gamla Queen/Bowielåten Under Pressure. Redan där hade de överträffat allt som hittills visats i årets upplaga av melloföljetongen.
 
Men det skulle bli ännu bättre. 
 
Efter inledningsnummer gjorde 9-åriga Sigrid entré (känd från Mellon 2014). Sigrid är en störtskön ung dam som med mycket attityd, och utan att darra på rösten, är hur rolig och cool som helst. 
 
I en av mellanakterna gjorde Henrik Schyffert ett standupnummer som var grymt bra. Schyffert skämtade om media som blåser upp bagateller i kändisvärlden till toppnyheter, om Mellon som är helt ok (den är inte toppenbra och inte urdålig, den är helt ok) men vi ser den för att det är svenska folkets gemensamma fest (som även jag själv gladeligen deltar i). 
 
Bästa låtarna under kvällen tycker jag var Kizunguzungu med Saraha, You carved your name med Swingfly feat. Helena Gutarra och Put your love on me med Boris René. Låtarna som gick till finalen, som framfördes av Oscar Zia och Lisa Ajax, var helt ok de också. 
 
Men totalt sett blev alltså Mellon från Norrköping klart bättre än helt ok. Hoppas nu bara att övriga deltävlingar håller samma höga nivå och inte faller tillbaka till sega sång- och dansnummer med sömniga co-programledare som förra veckans Charlotte Perrelli.
 
Bilden: både Henrik Schyffert och Gina Dirawi var grymt bra i gårdagens Mello. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om henrik schyffert, melodifestivalen, mello, mellon, melfest.gina dirawi
#1 - Bert

Schyffert, bra. Sigrid likaså.
Kizunguzungu och Put your love on me fick bäst-i-klassen av mig.

Svar: Håller med.
Per-Anders

#2 - BP

Följer inte Mellon men läst tre bloggar idag som rescenserade gårdagens deltävling. Ja, Mellon måste verkligen vara svenska folkets gemensamma fest där det uppenbarligen finns nå't för alla. Rescensionerna av bloggarna var nämligen totalt olika.

Svar: Nästa lördag kommer jag att missa Mellon eftersom jag ska på en riktig fest IRL.
Per-Anders

#3 - Ulla Maria

Har inte sett någon av deltävlingarna och tackar för denna inblick i vad jag missat och inte missat. Nu behöver jag inte känna mig helt okunnig om ämnet kommer på tal. Vilket det antagligen gör förr eller senare i något sammanhang. :-)

Svar: Precis. Kunskap om Mellon är en del av allmänbildningen.
Per-Anders

#4 - Mia

Mellon håller jag mig ifrån tills någon hojtar om något alldeles speciellt. Som t.ex den gången någon skrev i en blogg "att någon kan skrika så vackert". Då var jag tvungen att kolla vad det var som var så speciellt.... Malena Ernman!

Får se om något liknande upprepar sig i år... annars ägnar jag den tiden gärna åt något annat, t.ex en Netflixfilm eller en bok... eller plugga Bridge-läxan... ja, det finns mycket man kan göra

Svar: Bridgeläxan..?
Per-Anders