Terrorn kommer närmare

Jag ser på TV-nyheterna om attentatet i Berlin. En långtradare körde in i en julmarknad. Minst 12 döda och massor av skadade människor.
 
Enligt vad jag kan tolka av TV-bilderna handlar det om julmarknaden i ena änden av gatan Kurfürstendamm i västra Berlin. Inte långt därifrån fanns hotellet där jag och sambon bodde när vi besökte Berlin i december 2014.
 
Just den julmarknaden minns jag som riktigt mysig med försäljning av allt från julpynt och godis till gluhwein. Det känns läskigt att tänka att just där vi promenerade runt bland stånden inträffade ett (förmodat) terrorbrott två år senare.
 
Det som inträffade igår var fruktansvärt för de som drabbades på platsen, men är också ett slag det demokratiska och öppna samhället. Det känns som om terrorna kommer närmare och närmare - numera också på gator jag själv gått på.
 
En olustig känsla infinner sig.
 
Bilden tog jag på julmarknaden i Berlin där en långtradare mejade ner ett stort antal människor igår.
 
Blogg24-20
 
#1 - BP

Jo, terrorn kommer allt närmare. Ingen tvekan om det! En av mina kollegor besökte marknaden kvällen innan, men satt på ett plan hem till Sverige när det hände... Så himla hemskt!!!

Svar: Nära ögat där.
Per-Anders

#2 - Anna-Lena

Ja, olustigt känns det.

Svar: Ja, usch.
Per-Anders

#3 - Kim%20M%20Kimselius

Ja, man får alltid en tankeställare när terrordåd sker på platsen där man har varit.
Kram Kim

Svar: Så är det.
Per-Anders

#4 - Anonym

Du är väl indirekt skyldig som har blundat för verkligheten.Transport har åsiktsregistrerat(på vilka grunder) och du har kanske också åsiktsregistrerat folk inom ditt företag.Du har väl konto hos Piscatus?

Svar: Eftersom jag inte hört talas om Piscatus googlade jag på det. Robert Aschberg har alltså ett företag som säljer info om "fula fiskar" inom media och politik. Intressant affärsidé.
Per-Anders

#5 - Mia

Terrorn och ondskan i världen är fasansfull. Att det mer handlar om NÄR än om OM något liknande här i vårt land tror jag tyvärr vi får räkna med.

Dyster. Men... nu vill jag önska dig en riktigt GOD JUL!

Svar: God fortsättning på helgerna!
Per-Anders