Amerikansk mat är fett ensidig


Jag tänkte jag skulle dela med mig av några minnen från resan till Florida i början av oktober. Det här minnet handlar om amerikansk mat. 
 
Amerikansk mat förefaller ganska ensidig. Man kan gå in i princip vilken restaurang som helst så domineras menyn av hamburgare, ribs och friterad potatis (inte helt olik svenska restaurangmenyer men i Sverige finns det i alla fall ytterligare rätter att välja bland, exempelvis pasta eller fisk - sånt hittar man väldigt sällan i USA).
 
En av restaurangerna vi besökte hette Fords Garage vilken hade, naturligtvis, hamburgare som specialitet. Inredningen var inspirerad av verkstadsmiljö och kul detalj var servettringarna som utgjordes av slangklämmor. 
 
Även själva hamburgarna var snyggt designade med en reliefstämpel på brödet. 
 
På toan var handfaten designade som bildäck. 
 
Skälet till namnet på restaurangen var att biltillverkaren Henry Ford hade sitt sommarboende i den del av västra Florida där vi var.
 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Resor, Florida, USA, mat, hamburgare, blogg24
#1 - BP

Å gud sååååååååå läckra handfat! Vill ha, helt klart! Å den hamburgaren hade ju massvis med sallad och grönsaker och inte ett blad tråkig isbergsallad så långt ögat når. Det är ju en lyxburgare tycker jag. Å slangklämmor som servettringar. Älskar stället!

PS. Bud Light måste väl ändå vara ett skämt. Kan man verkligen göra en Light-variant av diskvatten??? Det trodde inte jag... DS.

Svar: Lite så tänkte jag också. Men om det är 30 grader varmt ute så funkar faktiskt Bud light som törstsläckare.
Per-Anders

#2 - Mia

Mina minnen från 90-talets USA är likadana vad gäller mat. Hamburgare o pommes morgon, middag, kväll... Därför gick vi ofta till asiatiska restauranger i slutet av vår vistelse. Man tröttnar ganska fort på det feta!

Tvättställen är häftiga!

Svar: Jo, vi tröttnade också. Längtade efter pasta.
Per-Anders

#3 - Vonkis

Verkar vara ett ganska häftigt ställe gillar inredningen. Hur smakade burgaren?

Svar: Burgarna var goda.
Per-Anders