På gränsen med Småstadsliv

 
I fredags var jag och sambon och såg Småstadsliv i Skönsbergs Folkets Hus. Ensemblen Småstadsliv från Alfta i Hälsingland är kända för sina YouTubeklipp där de spelar upp diverse sketcher. På senare tid har de även gett sig ut på turné med en scenvariant av sina nummer.   
 
Vad tyckte jag då om föreställningen? 
 
Tja, vad ska man säga? Profilen på det hela är ju bonddrängskomik och ibland är det roligt men för det mesta är det ganska tråkigt. 
 
Bäst blir det när karaktärerna Stånk-Tommy och Ingemar Andersson gör entré. Dessa tragiska antihjältar är i sina bästa stunder riktigt roliga men precis som föreställningen i sin helhet balanserar numren på kanten till bottennappens avgrund. 
 
Tätt som oftast ramlar de också ner där. 
 
Men samtidigt är detta också charmen med Småstadsliv. Namnet på föreställningen är "Klart sämsta showen" och med tanke på att det är glada amatörer som agerar så är det just bottennappen som är själva poängen. Det är inte ens meningen att det ska vara proffsigt, bara opretentiöst och roligt. 
 
Efter 50 minuter av föreställningen var det paus och publiken fick möjlighet att köpa Småstadslivs egenproducerade öl. "Braköl" heter den. Helt ok smak om nån frågar mig.
 
Bilden tog jag under föreställningen när karaktärerna Johanna och Ingemar stod på scenen.
 

Blogg100/34
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, småstadsliv, skönsberg, sundsvall
#1 - Mia

Jag har förstås inte sett denna föreställning, men är alltid tveksam till liknande. Ibland har kritikerna varit så positiva så jag har ändå gått för att se med egna ögon. Går oftast därifrån med en undran varför jag gick dit. Kallat det ibland för töntkomik. Förstår inte att folk tröttnat på sådana töntigheter... ;-)

Svar: Jo det är klart töntigt.
Per-Anders

#2 - Ulla Maria

Tycker själv att bottennappens gränsland kan ha en viss charm när man ser det live med glada amatörer medan jag har svårare för det när det framförs i TV av människor som har det som sitt yrke.

Svar: Småstadsliv är lite tvärtom. De är mindre dåliga på YouTube.
Per-Anders

#3 - BP

Nja, inget för mig. Å din beskrivning gör inte saken bättre. Det finns ett engelskt talspråk - don't quit your daytime job". Det är ungefär vad jag tänker här.

Svar: Jag fattar inte det där på engelska.
Per-Anders