Jag är jag

 
Jag. 
 
Ibland drar mina tankar iväg med mig. Okontrollerat. Tankarna utmanar mig och tvingar mig till existensiella konstateranden: jag finns i min kropp. 
 
När jag tittar ut ur mitt huvud, genom mina ögon, är det från det perspektiv jag iakttar omvärlden. Jag här inne i mig - och alla andra på utsidan. 
 
De där tankarna återkommer lite då och då. Jag är jag, och alla andra är alla andra. Typ. Bara att försöka acceptera. 
 
Blogg100/56
#1 - BP

Vem skulle du annars vara;-)

Svar: Intressant fråga. Om det var en fråga.
Per-Anders

#2 - Mia

Sådana tankar är värdefulla, de är livet helt enkelt... ;-)

Svar: Åtminstone en del av livet.
Per-Anders

#3 - Sara

Och ändå är vi en del av samma helhet, delar i samma universum. Med ursprung ur samma stjärnstoft. När jag blir sådär existentiell hemfaller jag allt oftare åt att tänka på universum som uppbyggt av fraktaler, där var och en av oss på något sätt (oklart hur :) ) speglar hela universum...

Svar: När tankarna far iväg kan det bli hur stort som helst.
Per-Anders

#4 - Ulla Maria

Kan kännas ganska tryggt att titta ut från samma jag på omvärlden. Tänk så förvirrande det skulle vara att byta perspektiv titt som tätt.

Svar: Fast ibland känner jag mig instängd i mig själv. Jag skulle vilja kunna se omgivningen från en punkt utanför mig själv.
Per-Anders

#5 - Camilla

Jag brukar undra hur jag ska kunna veta att jag verkligen är "samma jag" i någon mening, som jag var igår, eller för tjugo år sen. Vad av mig finns kvar, och hur mycket måste finnas kvar (molekyler, minnen) för att jag ska vara jag? Och om inte jag är jag, vem är jag då?

Det är himla jobbigt att tänka på ... :)

Svar: När vi föddes fick vi fri uppgradering resten av livet. X antal år senare är vi fått ett antal nya drivrutiner men serienumret är detsamma.
Per-Anders

#6 - Anna-Lena

"Svar: Fast ibland känner jag mig instängd i mig själv. Jag skulle vilja kunna se omgivningen från en punkt utanför mig själv."

Det skulle vara väldigt intressant! Undrar just hur jag skulle uppfatta mig själv?

Svar: Det skulle vara spännande.
Per-Anders