Serbien näst bäst i Eurovisionfinalen

 
Lördagkväll. Sambon och jag ser på Eurovisionfestival på tv. Vi diskuterar om fjolårsvinnaren Conchita Wurst är en hon eller en han. Med tanke på att han egentligen heter Thomas Neuwirth så borde han vara en han. Men i sitt artistalias Conchita Wurst kallar han sig själv för en hon. 
 
Jag tänker på Conchitas svenska motsvarighet Lars-Åke Wilhelmsson med sin karaktär Babsan. Är han en hon? Eller en han? Eller kanske en hen? Fast det spelar nog inte så stor roll - egentligen.
 
För övrigt tycker jag att rätt låt vann i årets Eurovisionfinal. Heroes är en bra låt och Måns Zelmerlöw är en bra sångare. Men det fanns faktiskt några ytterligare bidrag som jag tycker stack ut på ett positivt sätt. 
 
Serbiens bidrag Beaty never lies med kraftfulla sångerskan Bojana Stamenov var ett sådant exempel. Vilken kvinna, vilken röst, vilken show! Belgiens bidrag var också bra; en cool och annorlunda låt. Lettlands bidrag var också coolt. 
 
Nästa år ska då alltså Sverige anordna Eurovisionfinalen. Jag undrar vart. Gissar nånstans i Stockholm. Där är det ju arenatätt så det förslår.
 
Bilden ovan har jag lånat från nätet och den visar Bojana Stamenov.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Bojana Stamenov, blogg100, måns zelmerlöw, heroes, conchita wurst, eurovision, escse
#1 - Kenneth

ja den låten var med ok, Men var inte tanken från början att man tävlar i musik o text men numera verkar det som att häftigaste showen vinner :)

Svar: Jo, allt går framt. Eller bakåt.
Per-Anders

#2 - Znogge

Måns gjorde en snygg och bra insats men det fanns många andra duktiga också!

Trevlig söndag :-)

Svar: Ja, det var en trevlig kväll.
Per-Anders

#3 - Veiken

Härliga tider! Jag hoppas av rent egoistiska skäl att spektaklet hamnar i Göteborg! :)
Jag tycker också att rätt låt vann och Belgien hade också en bra låt. Jag tyckte också om 20-talsstuket på Englands bidrag! Plus några till. Vilken tur att alla inte har samma musiksmak, för Serbiens bidrag tyckte vi var gapigt och skrikigt. Då blev det kisspaus för att vila våra öron! :)

Svar: En dragkamp har tydligen startat om vilken stad som ska få arrangemanget. Spännande att se vart det hamnar.
Per-Anders

#4 - BP

Hela evenemanget var helt fantastiskt! Första gången jag följde hela sändningen och jag var riktigt impad. Conchita är helt fantastisk liksom programledarna. Proffsiga och utan alltför ycket trams.
Måns var bäst - för en gång skull vann rätt låt. Personligen tyckte jag att Golden Boy från Israel borde ha hanat några placeringar högre upp.

Svar: Kul också att Australien var med.
Per-Anders