Redo för en gå-in-i-garderobenlösning

 
Det ska vara en walk-in closet i år. Säger sambon.
 
Visst, alla barnen har ju flyttat hemifrån och lämnat sina rum i huset, så jag antar väl att det bara är att välja ett av rummen och köra igång.
 
Det handlar alltså om att man gör om ett helt rum till en garderob som man kan gå in i. Man inreder rummet med hyllor och hängare efter väggarna och får därmed jättemycket plats för sina kläder.
 
Vi har varit på IKEA och kollat på deras walk-in closetlösningar. IKEA arrangerar till och med garderobskvällar där de demar alla sina varianter på gå-in-garderober. Vi anmälde oss till en sån afton. 
 
Förutom otaliga varianter av hängare, hyllor, lådor och dörrar omfattar även IKEAs walk-in closetlösningar speciella förvaringsutrymmen för skor. 
 
"Det skulle vara perfekt", säger sambon. "Då slipper vi skohögarna i hallen, de ser förfärliga ut".
 
"Fast jag är inte så säker på att jag vill ha prydliga rader av skor i garderoben", säger jag. "Är det inte lite skofetichistvarning över sånt?"
 
"Nä, det är det inte", säger sambon. "Det är mer naturligt med ordning och reda än högar av kläder och skor".
 
Ju mer jag tänker på det, desto intressantare verkar det. Nu ska jag mäta bredden på väggarna i rummet bredvid sovrummet.
 
Bilden: det finns till och med plats för skor i IKEAs garderoblösningar. Inte så kinky som man kan tro. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om walk in closet, blogg100, ikea, timrå, sundsvall
#1 - BP

Nu har vi två walkin closets i vår lägenhet. Men jag skulle aldrig vilja ha sko i dom - speciellt inte vinterskor även om dom är rengjorda såklart. Skor ska inte förvaras i samma utrymme som kläder. Dessutom förstör dom designen;)

Svar: Fast nu har jag vant mig vid tanken att ha skor i garderoben. Tänk om jag blivit en skofetichist nu?
Per-Anders

#2 - Kenneth

smart att använda befintliga barnrum :)

Svar: Ja.
Per-Anders

#3 - kalebass

Vilken ordning ! Det är nästan så man ställer sig i givakt... Jag har en stor, lång garderob med en dörr i varje ända, men kommer knappt igenom..:-)

Svar: Risken är att ju större utrymme man har desto mer kläder samlar man på sig.
Per-Anders