Jag har sett den nya Beckfilmen

Har nyss sett den alldeles nya Beckfilmen Rum 302. Sambon och jag såg den hemma i TV-soffan på Swefilmer. Vi surfade in på Swefilmer på min iPad och såg filmen på vår platt-TV via Apple-TV. Hur enkelt som helst. Bildkvalitet var utmärkt och det uppstod inga störningar i överföringen. Den moderna tekniken är fantastisk. 
 
Hur var filmen då? Ja, den var helt ok. Intrigen var typ det vanliga; poliser som jagar bovar - den här gången bland annat i krogmiljön kring Stureplan i Stockholm. Good guys mot bad guys. Överklassbrats mot vanligt folk. I slutänden landat i mänskliga tragedier.
 
Noterbart är väl att Mikael Persbrandts karaktär Gunvald Larsson den här gången är något nertonade och inte fullt lika arrogant och odräglig som i tidigare filmer. I filmen har också Martin Beck & co fått en ny chef spelad av Jonas Karlsson, en karaktär som det är lite svårt att få grepp om.
 
Coolast i filmen är dock helt klart den nya karaktären Ayda Cetin, spelad av Elmira Arikan. En tuff tjej som ger Beckfilmen välbehövlig syre.
 
Och så Martin Becks granne förståss. "Vill du ha en stänkare?" Fast det sa han inte den här gången. Däremot sa han "..." Nja, ska inte avslöja det. Se filmen själv!
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Beck, Martin Beck, rum 302, film, video
#1 - KajsaLisa

Vad vore Beckfilmerna utan stänkargubben Hirdvall. Själv var jag och såg Gentlemän filmad på Klas Östergrens roman. Blev inte speciellt imponerad. God fortsättning :)

Svar: Jodå, grannen är cool. Det är han man brukar minnas bäst från Beckfilmerna.
Per-Anders

#2 - Micke

Gick den där?
Trodde den bara gick på C More....men visst var den bra.
Har sett alla filmer där sen 90-talet...bra grejer.
Ha de fint.

Svar: Filmen visades enbart på C More endast första dygnet efter släppet. Sedan hamnade den även på Swfilmer.
Per-Anders

#3 - Veiken

Jag är urusel på att se filmer hemma. Jag somnar alltid efter en kvart - hör och häpna! :(

Svar: Det är sällan vi ser filmer. Men under den här jul- och nyårshelgen har vi sett ovanligt många.
Per-Anders