Påven bättre på iPad än i verkligheten

 
Påskdagen i Rom.
 
Igår och i förrgår var Rom fullt av liv; bilar, människor, ljud mixat i en enda röra. Idag var det alldeles dött. Lugn och tyst. När vi gick genom stadsdelen vi bor i under vår påskvistelse mötte vi inte en enda människa, vi såg heller inte en enda bil i rörelse. Tydligen går italienarna all in när det gäller påskfirandet just under påskdagen då man inte inte gör mycket annat än umgås med släkten hela dagen.
 
De flesta affärer hade också stängt idag.
 
Fast när vi kom ner till de centrala delarna av Rom blev det full fart igen. Här var flödet av människor (turister) enormt, och här var alla restauranger öppna. I turiststråken hade även några butiker öppet. 
 
Igår besökte vi Petersplatsen i Vatikanen och kollade in förberedelserna inför dagens mässa under ledning av Påven. Under ett kort ögonblick lekte vi med tanken att ta oss dit även i morse för att vara med under mässan men eftersom det regnade så vi lät bli. Sambon hittade en direktsändning av mässan på YouTube och den såg vi på iPaden medan vi fortfarande låg kvar i sängen. 
 
Fast även om det inte regnat hade vi nog ändå inte åkt till Peterplatsen. Köpa dyra biljetter för att trängas med hundratusentals människor bara för att se påven kändes egentligen inte så lockande. 
 
Bilden ovan tog jag igår i stadsdelen Trastevere. Där var det ett härligt folkliv med många duktiga gatumusikanter som underhöll.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, påsk, resor, Rom, Italien
#1 - Mia

Intressant att känna in andra länders livsmönster. Reser ni hem idag eller har ni ytterligare några dagar att insupa det italienska folklivet?

Svar: Vi landade i Sverige igår kväll (måndag).
Per-Anders

#2 - Veiken

Rom är en fantastisk stad. Njut av allt den har att erbjuda. Smart att titta på påven på paddan! Ha det gott!

Svar: Det bästa var att vi slapp kliva upp ur sängen.
Per-Anders

#3 - Bp

Va!!!! Får man betala för att lyssna på påven! Det måste väl vara ett dåligt skämt!

Svar: Som jag fattade det så var det så.
Per-Anders

#4 - Lotta

Önskar en Trevlig Påsk så här på slutspurten!

:-)

Svar: Jag önskar detsamma!
Per-Anders

#5 - Kenneth

ja länderna anpassar sig mer o mer efter turismen

Svar: Så är det nog.
Per-Anders

#6 - Znogge

Trastevere är verkligen en trevlig stadsdel!

Svar: Jag håller med. Inte lika hektiskt som i övriga Rom.
Per-Anders