Firar hos tandis

Idag har jag varit hos tandläkaren. Lagade två hål.
 
Tiden för besöket var 07,10 imorse. En okristligt tidig tidpunkt för mig, i vanliga fall har jag just vaknat vid den tiden. 
 
När låg där i tandläkarstolen tänkte jag på vilken skillnad det är på nutidens tandläkare jämfört med dem som fanns när jag var ung. På den tiden verkade inte tandläkarna ha någon förståelse ifall patienten var rädd eller hade ont.
 
Jag minns flera gånger från min ungdom när tandläkare uppmanade mig att "sluta bete dig som en barnunge" när jag tyckte tandläkarbesöket var obehagligt. 
 
Nuförtiden är tandläkarna omtänksamma och frågar ideligen om man har det bra eller om man känner obehag på något vis. Bra, tycker jag. 
 
För övrigt fyller jag år idag. 57 år. En fruktansvärt hög ålder, tycker jag. Men så tänker jag på min faster som snart fyller 90 år. Hon är pigg och kry och är ibland ute och reser. Hon har inte heller någon hemtjänst utan både handlar och lagar sin mat själv. Det ger mig hopp.
 
Trots allt är det ett bra tag innan jag fyller 90.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100
#1 - BP

Stort GRATTIS på födelsedagen som du iofs kunde ha firat utan tandläkarbesök. Men eftersom du jämför tandisbesökmed med förr i tiden så tycker jag nog att tandläkarstolen är ren rama soffan nu alltså... för att somna i vill säga, vilket jag förresten alltid gör.

Svar: Tack!
Per-Anders

#2 - Kenneth

ja tandis är inge kul o gå till

Svar: Nä. Tur man blir bedövad.
Per-Anders

#3 - Znogge

Allt är relativt men grattis så här lite i efterskott! På måndag är det jag som sitter där i stolen... Eller ligger skulle jag väl säga!

Svar: Lycka till!
Per-Anders