Förgiftat påskgodis. Men det var inte mitt fel!

 
Skärtorsdag. Jag har preppat en skål med godis som står på köksbordet. Detta ifall det skulle komma några barn, utklädda till påskkärringar, och ringa på. 
 
Godis är inte min hemmaplan direkt. Möjligen kan jag tänka mig att äta någon bit choklad, men definitivt inte äckligt kemikaligodis som typ kolaremmar eller vingummin eller allt vad det heter. 
 
När jag var på Coop och handlade tidigare idag gjorde jag det lätt för mig och köpte ett par färdiga påsar med blandad godis. I en av påsarna fanns en liten rund liten dosa benämnd "Hockeypulver". Vad i hela friden är det?
 
Tankarna går spontant till något sorts dopingpreparat. Man har ju hört hur de ständigt dopar sig inom sportvärlden, kanske är det Hockeypulver de använder för att höja prestationsförmågan? 
 
Hockeypulver, ska det vara något att ge barn det? Jag tittade på påsen om det stod något om åldersgräns, men det gjorde det inte. Tänk om det kommer barn hit till oss, förklädda till påskkärringar, och sedan lämnar vårt hus med en dosa Hockeypulver. Tänk om de sedan lämnar det till polisen som kommer och hämtar mig och anklagar mig för knarklangning. Men jag kan säga redan nu att jag KÖPTE DEN DÄR PÅSEN I GOD TRO. Det var inte mitt fel.
 
Det måste väl finnas ett producentansvar att hänvisa till?
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, påsk, skärtorsdag, glad påsk, godis, tiggeri
 
#1 - BP

Yuck, yuck, yuck!
Så här nära var du med ditt inlägg:

Produktbeskrivning
Hockeypulver introducerades i mitten av 1970-talet som Hockeysnus, men namnet ändrades snabbt till Hockeypulver efter att kritik riktats mot tillverkaren.

Det numera nostalgi-förklarade hockeypulvret har fått trängas undan till fördel för Bratz- och Transformersgodis, vilket vi tycker är lite tråkigt och därför bestämde oss för att börja sälja det hos oss.
Hockeypulver kommer i tre olika smaker, super salt, super surt och fizzy bubble.
Källa: Karamellkungen

Svar: Ok...
Per-Anders

#2 - Micke

Jo, åt sådant som liten knodd, riktigt gott var det vill jag minnas det där pulvret.
Men idag, som BP skriver, så finns det ju en uppsjö av konkurerande godis att man nästan inte hittar det där i hyllorna längre.
Men det får väl gå. ;)

Glad påsk på dig nu.

Svar: Jaha...
Per-Anders

#3 - Mia

Har aldrig hört talas om hockeypulver, men så umgås jag inte precis i de kretsarna heller. Tror jag kan avstå från hockeypulver även i mitt fortsatta liv!

Svar: Jag också.
Per-Anders