Ibland ser jag på TV

Det är egentligen inte så ofta jag ser på TV. Förutom en och annan 21-sändning av Aktuellt så är nog Agenda på söndagskvällarna i stort sett det enda program jag ser. Okej, jag brukar se Melodifestivalen och Så mycket bättre några gånger per år men därutöver ser jag nästan aldrig på TV. Visst, Veckans Brott med Leif GW Persson brukar jag förståss följa men förutom det programmet blir det inte så mycket TV-tittande för min del.
 
Fast härom kvällen tittade jag faktiskt en stund på TV. Jag hade sett det andra avsnittet av Kristina Kappelins utmärkta serie om Europa då jag blev sittande kvar och helt oplanerat även såg programmet efter. Programmet var det första av två avsnitt av den finska deckaren Inget ljus i tunneln.
 
Inget ljus i tunneln kändes ganska dyster och lite märklig, men samtidigt fascinerande och fängslande. Både inomhus- och utomhusscener hade ett konstigt gröngult färgstick som nästan gav känslan av att filmkopian legat för länge ute i solen. Den finska deckaren var väldigt annorlunda, på ett befriande sätt, jämfört med både svenska och amerikanska motsvarigheter.
 
Det andra och sista avsnittet av Inget ljus i tunneln sänds på söndag. Jag tänker se det också. Men efter det slår jag av TVn.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om TV-tittande, Aktuellt, Agenda, Kappelin, Inget ljus i tunneln, Finland, SVT
#1 - Lennart

Jag tittar inte heller mycket på TV. Ibland tänker jag att det där ska jag se på i kväll, men sen är det ofta att jag glömmer att slå på TV:n när det är dags. TV-serier har jag väldigt svårt att följa, har hänt många gånger att jag har missat ett eller två avsnitt eller helt enkelt glömt att följa programmet. Fast Leif GW har jag lyckats komma ihåg att titta på, gillar honom och hans prat.

Svar: Leif GW brukar vara riktigt sevärd.
Per-Anders

#2 - Micke

Här står ju tv.n på från det man kommer hem tills man går och lägger sig...frugan gillar att se sådana där modeprogram på eftermiddagarna från USA där de tävlar genom att sy ihop några klädesplagg..själv föredrar jag nyheter och en & annan dokumentär på BBC eller discovery typ.

Fast lite GW blir det ju emellanåt...Efterlyst inte att förglömma...och lite annat...föredrar egentligen att se på DVD...gärna nån serie från 80-talet..mot alla vindar...goda grannar..svenska hjärtan...ja...valen är många och svåra ;)

Ha så gott.

Svar: Som tur är har vi inte så många kanaler här hemma. Om vi hade det skulle det nog bli mer TV-tittande.
Per-Anders

#3 - kerstin

Det blir ju några stunder ändå...?
Jag sitter nog en del timmar på kvällen men jag stickar under tiden så helt bortkastad är ju inte tiden framför burken1! GW missar jag INTE! och inte en engelska deckare heller, började en riktigt bra i går kväll, följande avsnitt i kväll o i morgon kväll!
Kolla gärna!
God fortsättning!

Svar: Jag har faktiskt aldrig provat att sticka när jag ser på TV.
Per-Anders

#4 - KajsaLisa

Av bilden att döma så behöver du ju i alla fall inte byta batterier i fjärren så ofta, God fortsättning.

Svar: God fortsättning!
Per-Anders

#5 - Beate

Kristina Kappelin är helt underbar! Hon frilansar ju också för Sportspegeln/Sportnytt. Hennes annorlunda vinklingar tillsammans med hennes dialekt gör det en fröjd att se/lyssna på henne.

Svar: Håller med dig där.
Per-Anders