Vi som tänker utanför boxen

Söndagskväll i hyrstugan i fjällen. Vi har just ätit middag och sitter och småpratar. Diskussionen handlar om hur vi gör när vi skriver sms och andra texter på våra smartphones.
 
Ungdomarna berättar att de håller mobilen i båda händerna och skriver med tummarna. Själv håller jag mobilen i vänster hand och skriver med höger långfinger. Det tycker jag känns bekvämt och praktiskt. Ibland händer det även att jag lägger ner mobilen på bordet och skriver med båda långfingrarna, ungefär som på en skrivmaskin.
 
En person i sällskapet påstår att han, när han kör bil, skriver med underläppen. Det tycker inte jag är så smart. Man ska nog inte använda mobilen överhuvud taget när man kör bil. 
 
Fast ändå. Ibland måste man försöka tänka ytanför boxen. Därför provade jag ikväll att skriva med tungan. Det gick dock inte så bra. Jag skrev ideligen fel och så blev displayen kladdig. Inget jag vill rekommendera. 
 
Hur gör du när du skriver på mobilen? 
 
 

Läs även andra bloggares åsikter om #blogg100, blogg100, iPhone, Android, smartphones

#1 - Selma

Jag gör som du. Det kanske är en generationsfråga.

Svar: Kanske är det så.
Per-Anders

#2 - BP

Hahaha:-) Bilden slår fett;-)
Jag gör som du men skriver med pekfingret i stället. Det gåt i en rasande fart... å många stavfel blir det, men det får bloggarna stå ut med;-)

Svar: Jag brukar köra rättstavning på mina bloggtexter innan jag publicerar dem.
Per-Anders

#3 - Lennart

Jag håller mobilen i vänster hand och skriver med höger pekfinger. Får jag SMS när jag kör så läser jag men jag skriver aldrig vid ratten, jag ringer hellre och har mobilen inkopplad i bilens system via Bluetooth. Det är underbart att sköta allt med knapparna på ratten.

Svar: Knappar på ratten is da shit!
Per-Anders

#4 - Veiken

Hahaha! Den blir så tungrodd då! Pekfingervalsen hörs här!
Svar: Tack för rösten! :)

Svar: Jag kör långfingervalsen, jag.
Per-Anders

#5 - Micke

Håller nallen i högra handen och skriver med tummen, får jag SMS på spårvagnen så väntar jag inte till nästa hållplats utan jag svarar direkt ;)

Svar: Det är helt ok att göra så, förutsatt att det inte är du som kör spårvagnen.
Per-Anders

#6 - Annelie Esséus

Hahahahahahahahaha, av nån underlig anledning kommer jag bara att tänka på Försvarets nya reklamfilmer: "Vad håller du på med"
Undrar varför...............;)

Svar: Måste kolla på den reklamen. Har inte set den.
Per-Anders

#7 - Ruth i Virginia

Underligt att tänka sej, att en gång i tiden fick man rotera telefonnumret, och man var fastvirad till en väggkontakt. Man fick aldrig samtal i bil eller spårvagn och att gå och prata på gatan!!!
Hur i allsin dar klarade vi oss utan
"immidate contact"?

Svar: Den frågan har jag också ställt mig. Men vi hade nog inga riktiga liv på den tiden.
Per-Anders