Manifestation mot rasism i Sundsvall

 
Annandag jul. Sitter och funderar. Inser att jag tillhör den previligerade delen av befolkningen som har ett arbete att gå till men som samtidigt också får vara ledig under mellandagarna. Jag gläder mig därvid. Det känns oerhört skönt att få vara hemma en dryg vecka i sträck och bara få ägna sig åt återhämtning och eftertanke. 
 
I lördags (dvs dan före dan före dan före dopparedan) deltog jag i en manifestation mot rasism på Stora Torget i Sundsvall. Manifestationen arrangerades av nätverket Sundsvall mot rasism och hade även som syfte att visa stöd för de som drabbades av de nazistiska attackerna i Stockholmsförorten Kärrtorp. 
 
För mig kändes det självklart att bege mig, trots halka och julstress, till Stora Torget den där dagen. Rasism och nazistiskt våld hör inte hemma i vårt samhälle och det känns bra att så många runt om vårt land visar sin avsky mot dessa mörkrets krafter. 
 
Bilderna ovan och nedan tog jag under ovan nämnda manifestation.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Kärrtorp, rasism, Sundsvall
#1 - Kenneth

bra att det rösterna höjs mot detta

Svar: Ja precis.
Per-Anders

#2 - kalebass

Hoppas du har rätt. Vad jag hört och sett är det tyvärr lite si o så med motståndet mot rasism, inte minst runt om i bloggarna. Väldigt många bryr sig inte, om dom inte själva hamnar mitt i !

Svar: Visst är det så att det förefaller vara många som har mer eller mindre rasistiska åsikter. Just därför tycker jag det är viktigt att vi som tar avstånd från rasism tydligt visar detta.
Per-Anders

#3 - Emmy

Fett att antirasismen sprider sig, hoppas det blir fler manifestationer i "solidaritet med Kärrtorp" runt om i landet under 2014. Och att dessa manifestationer utmynnar i ett mer solidariskt, rättvist land för alla!

Svar: Håller med dig till fullo!
Per-Anders