Kung för en dag i Västernorrland

Igår, onsdag, var Sveriges kung och drottning på besök i Västernorrlands län. De åkte runt med buss och besökte en rad olika platser, bland annat en skogsavverkning och ett sågverk. Där var jag också och fotograferade för personaltidningens räkning. 
 
Det som slog mig när jag stod där i fotofållan, tillsammans med ett gäng andra fotografer, var hur "vanliga" kungen och drottningen ser ut. Kungen var klädd i kostym och drottningen hade inte ens en liten chic hatt på huvudet. När jag var liten och läste sagor om prinsar och prinsessor hade kungen i sagan alltid en krona av guld på huvudet och en röd mantel hängande över axlarna. Dessutom hade sagokungen en guldspira med sig för att markera sin auktoritet.
 
Jag tycker definitivt det skulle blivit mycket roligare bilder om vår nutida kung hade haft en sådan outfit när han kollade in skogsmaskiner i Norrlandsskogarna. 
 
De kommuner som var involverade i kungaparets besök var Kramfors, Härnösand och Sundsvall. Däremot inte Timrå  - vilket är lite synd. Jag tror säkert kungen och drottningen hade uppskattat att få se den nya fontänen på torget samt ett besök på Wivstavarvs camping.
 
Bilden: Journalister från både när och fjärran fanns på plats i skogen när kungaparet kollade in skogsbruket i Västernorrland. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Kungen, Silvia, drottningen, kungaparet, monarki
#1 - BP

Visst är vårt kungapar i det närmaste "normal" jämfört med t ex Queen Elizabeth och hennes Philip.
Det enda jag är besviken på är din bild. Kunde du inte zooma in dom lite mera? Hade förväntat mig en "närbild", inte två små prickar;-)

Svar: Eftersom jag tog bilderna i tjänsten så får de bästa i första hand användas i jobbsammanhang.
Per-Anders

#2 - Jessica Högberg

Ha ha, jag håller med dej!! Röd mantel och spira... vilka härliga bilder det skulle bli=)

Svar: Just precis.
Per-Anders

#3 - Jessica Högberg

Ha ha, jag håller med dej!! Röd mantel och spira... vilka härliga bilder det skulle bli=)

Svar: :)
Per-Anders