Terapi vid strykbrädan

Det är söndagskväll och jag står i vårt strykrum och stryker skjortor. Jag gillar att stryka kläder. Det är avslappnande och jag brukar passa på att stryka några skjortor när jag ibland känner mig spänd och ångestfylld. Det har till och med hänt att jag vaknat mitt i natten och känt att både kroppen och hjärnan varit i uppror, men efter att jag klivit upp och strukit två skjortor har jag kunnat lägga mig igen för att åter sova gott.
 
Någon kanske undrar varför jag ibland känner mig spänd, ångestfylld och smått hysterisk. Det undrar jag också. Men det handlar naturligtvis om att stressfaktorerna i livet emellanåt brötar ihop sig, vilket gör att spänningsnivån i kroppen ökar. Det är då det gäller att försöka hitta metoder att slappna av så att man kan må bra igen.
 
Själv brukar jag djupandas med magen, ta en promenad eller bara sitta en stund och titta ut genom fönstret.
 
Eller helt enkelt bara stryka en skjorta.
 
Aftonbladet:
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om strykjärn, kläder, hushållsarbete, utmattningsdepression, panik, ångest
#1 - Åsa

Jag avskyr att stryka. Men om det hjälper mot stress och ångest kanske jag ska ge det en chans.....

Svar: Gör det. Ge strygjärnet en chans.
Per-Anders

#2 - Lotta

Mycket bra initiativ....var en har sitt sätt att göra av med överskottet av energi som har stort behov av att komma ut, annars kan man bli sjuk och det vill vi ju inte.

Snyggt foto på strykjärnet!

:-)

Svar: Fast det är inte överskottsenergi. Snarare brist på energi. Jag får energi av att stryka.
Per-Anders

#3 - mimmione

synd att jag tycker det är så tråkigt att stryka,

Svar: Jag tycker det är mysigt.
Per-Anders

#4 - Mia

Egentligen är det väldigt avkopplande att stryka, precis som att diska. Att arbeta monotont med händerna utan att behöva tänka alltför mycket på vad man gör... visst är det bra terapi för själen...

Stryk på!

Svar: Jajemän!
Per-Anders

#5 - Pysselfarmor

:-))

ha ha vet precis varför det är så avkopplande....just för att det är så tråkigt och enahanda så står man bara där och tänker just på hur tråkigt det är och då är hjärnan upptagen med det och inte något annat livsavgörande som skilsmässa, chefen-hatar-mig-tankar eller annat elände :-))

Svar: Nånting åt det hållet. Fast jag tycker egentligen inte det är tråkigt. Bara avkopplande.
Per-Anders

#6 - Micke

Alla sätt är ju bra utom de dåliga heter det ju som bekant...själv tar jag en snus eller mediterar...bra kombination annars det ;)

ha de fint i helgen :)

Svar: :)
Per-Anders

#7 - Cina

Det gäller ju att hitta sitt eget sätt. Tycker nog som du om att stryka Känner just nu att jag kanske "borde" har gjort det en stund ......

Svar: Mysstryk.
Per-Anders