Nej då, jag är inte bitter

Idag har vi firat Lucia på jobbet. Klockan 8,30 i morse var det samling i stora matsalen och på bänken under raden av mikrougnar det var framdukat pepparkakor och lussebullar. Tillfället till ära var hela matsalen nersläckt och det enda som lyste upp var de levande ljusen i Luciatåget.
 
I vanliga fall har vi förmiddagsfika varje dag vid 9,30-tiden. Då är det framdukat bröd, smör och ost - och till det kaffe eller te. Varje dag har sin speciella brödsort, exempelvis är det tekakor på onsdagar, olika sorters limpor på torsdagar och ostfrallor på fredagar.
 
Min favorit är limpmackorna på torsdagar. Jag brukar ta två skivor med ost på. Faktum är att limpmackorna på torsdagarna tillhör en av mina starkare drivkrafter på jobbet. Hela veckan ser jag fram emot torsdagarnas limpmackor.
 
Idag är det torsdag men det blev inga limpmackor på förmiddagsfikat. Istället fick vi lussebullar och pepparkakor. Av någon anledning fick limporna stå tillbaka för lussekatterna, detta bara för att det var Lucia idag. Som om det skulle vara skäl nog.
 
Men inte är jag bitter, inte. Det är klart att man kan äta lussekatter på torsdagar, trots att man vanligtvis brukar äta jättegoda limpmackor.
 
Med ost på.
 
Bilden ovan: Där det vanligtvis brukar vara framdukat jättegoda limpor kunde man idag finna lussekatter och pepparkakor. Självklart förevigade jag dessa bakverk med mobilen.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Lucia, pepparkakor, lussebullar
#1 - Marina

Om du hade frågat kanske du kunnat få en ostskiva på lussebullen?

Svar: Bra idé. Det kunde ha blivit en kulinarisk succé.
Per-Anders

#2 - Catta

Limpmacka med ost på är en riktig höjdare. Och gärna med en termos varm choklad till, ute i skogen en solig och skön vinterdag.

Svar: Inomhus går också bra.
Per-Anders

#3 - Snejky

Limpmackor e ju bara för gott... Tycker att de kunde servera både och....

Svar: Det tycker jag också.
Per-Anders

#4 - Beate

Skrattade gott åt ditt inlägg måste jag säga, speciellt då vi också fick lussekatter igår fast på eftermiddagen. Vi får nämligen ingen frukost serverad på jobbet!
Vilken toppen arbetsgivare du har - oavsett brödvariant;-)

Svar: Fast vi får betala för vårt morgonfika med avdrag på lönen.
Per-Anders

#5 - AnnaKK

Fniss!

Och stackars dej, säger jag bara... Att bryta av invanda rutiner på det viset... Hu!! :-(

Men lugn! Det kommer nog snart att vara slut med luciatåg. I år försvann visst pepparkaksgubbarna, och till nästa år har de säkert kommit på att någon mer figur måste rensas bort, och så vidare... Det ordnar sej!! :-)

Svar: Skönt att höra. Jag litar på dig.
Per-Anders

#6 - Selma

I brist på bröd får man äta limpa sägs det men vad man säger när det saknas limpa, ptjaaa, det går över i alla fall. Så småningom kommer en räcka av vanliga torsdagar och själv får jag mest bara skorpor.

Svar: Du har rätt. Det gäller att se framåt.
Per-Anders

#7 - Lennart

Vi hade vårt traditionella luciafirande på jobbet i torsdags. Alla bjuds på glögg, lussekatter och skumtomtar i receptionen, både vi anställda och besökare. Det är väldigt populärt. Så går jag omkring i tomteluva hela dagen.

Svar: Skumtomtar i samband med luciafirande är något nytt för mig. Hörde talas om det härom dagen för första gången.
Per-Anders