Christmas bloody Christmas

Julaftonen 2012.

Och det hände sig vid den tiden att Per-Anders tänkte raka sig, ty skägget var långt och han hade nyss avslutat sitt julbad. Han greppade sin rakapparat, som varit en trogen vän sedan 25 år tillbaka, och ställde sig framför badrumsspegeln.

Men när Per-Anders tryckte på rakapparatens startknapp hände inte det som brukar hända. För första gången på 25 år startade den inte. I stället gav rakapparaten ifrån sig ett kort gnisslande skrik och blev sedan tyst. Död och tyst. För alltid.
 
Så vad gör man när ens rakapparat har gått in i alla rakapparaters eviga himmel, det är julafton och det endast är en halvtimme kvar till julaftonsgästerna ska anlända. Jo man tittar på sig själv i spegeln, bestämmer sig för att det inte gör så mycket att man har fyra dagars skäggstubb på julafton och meddelar sambon detta.
 
"Du ska inte inbilla dig att du ska vara så där skäggig när det kommer folk hit", sa sambon och rusade efter en påse med engångsrakhyvlar (gratisprover vi fick en gång i brevlådan) som under flera år legat i badrumsskåpet. "Raka dig med dessa", sa hon.
 
Till saken hör att om man under många år vant sig vid att raka sig med rakapparat så är det inte helt problemfritt att helt plötsligt börja raka sig med rakhyvel. Det krävs ett visst handlag, typ.
 
Så för att göra en lång historia något kortare så gick rakningen som det gick. Skägget försvann men det gjorde även delare av huden och det blödde rejält. Och det sved som fan av rakvattnet.
 
Men som tur är pågår mellandagsrean och redan på juldagen inhandlades en ny rakapparat. No more blood framför badrumsspegeln.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om rakning, blodflöde, julstök, Timrå, Sundsvall
#1 - Beate

Oooops! Stackars dig! Men du verkar ju vara väl uppfostrad och lyder sambon - men till vilket pris;-)
Tur att du hittade någon öpen affär på juldagen för att köpa en ny rakapparat. Ska jag gissa på Elgiganten;-)

Svar: Nej, det var Siba.
Per-Anders

#2 - Annelie Esséus

Förlåt, men du ÄR inte klok! Hahahahahahahahahahahaha, rena blodbadet! Förlåt, förlåt, förlåt men jag kan inte låta bli att skratta, det gåååår bara inte!

Svar: Det är helt ok. Skratta på bara.
Per-Anders

#3 - Lotta

Ojoj....rena rama blodbadet! Det blir till att äta mycket palt i helgen:)
Ha en bra fredag!

Svar: Blodpalt? Nja, jag är skeptiskt...
Per-Anders

#4 - Snejky

Tackar för denna härliga läsning..
God fortsättning....

Svar: Tack detsamma!
Per-Anders

#5 - Micke

hehe...bra beskrivet i text...använder själv hyvlar..fast ett bra märke med flera blad...de där du har där är banne mej livsfarliga...har fått för mig att de framtogs inför stockholms blodbad eller om det var Franska revolutionen...minns inte riktigt...men jag kan ju ha fel också förstås ;)


Svar: Jo, jag har förstått att engångshyvlar inte håller speciellt hög kvalitet. Men nu har ansiktet läkt ihop och jag har även provrakat mig med min nya rakapparat, med gott resultat.
Per-Anders

#6 - AnnaKK

Men RY-Y-Y-YS!!! 8-X

Måtte 2013 vara året då engångsrakhyvlarna förbjuds!? ;-)

Svar: Det skulle i så fall innebära att jag har ett gäng illegala vapen i badrumsskåpet.
Per-Anders

#7 - Matts Jansson

det var det värsta jag sett !

Svar: Jag har återgått till rakapparat nu.
Per-Anders