Jag tänker inte se Dallas 2012

 
Fredag kväll, TV 4. 22-nyheterna är slut och det blir reklam. För femtielfte gången visas en trailer att TV-serien Dallas är tillbaka i ett antal nyinspelade avsnitt. Karaktärerna JR och Bobby Ewing är fortfarande med och precis som förr spelas de av Larry Hagman och Patrick Duffy. I trailern ser de ut som åldringar, vilket egentligen inte är så konstigt eftersom det var bortåt 30 år sedan seriens hade sin storhetstid.
 
Själv har jag aldrig gillat Dallas och på den tiden det begav sig kunde jag för mitt liv inte förstå varför serien var så populär. Jag blev bara förbannad när jag såg den dryga och självgoda JR men noterade också samtidigt att många tyckte han var häftig. Varför?
 
Samma fråga kan man också ställa sig i det verkliga livet. Varför attraheras vissa av människor som är maktfullkomliga? Vill de själva, men förmår inte, vara härskare? Försöker de kompensera sitt behov av att trycka ner andra genom att alliera sig med en tyrann?
 
Vilka behov tillfredställer egentligen Dallas hos folket?
 
Aftonbladet:
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Dallas, Dallas 2012, makt, maktfullkomlighet, härskarteknik
#1 - Lennart

Jag tittade lite på Dallas men slutade ganska snart. Mest var det för att jag gillade Bobby och hans MB-cab som han körde runt i. Så tyckte jag att alla var elaka mot stackars Cliff Barnes.

Svar: Precis. Onda människor är inte så roliga.
Per-Anders

#2 - Mia

Instämmer i det mesta du skriver om Dallas. Jag visste inte ens att serien kommer tillbaka. Kollar aldrig på fyran! Visst är det en reklamkanal? Är så trött på reklam att jag bojkottar sådana kanaler...

JR gillade jag aldrig, han representerade en människotyp jag inte attraheras av...

Svar: Håller med dig om det.
Per-Anders

#3 - Kerstin

Där slog Du nog huvudet på spiken i Dina reflektioner om serien Dallas o i synnerhet JR!
jag tittade på Dallas när det begav sig, kan nog inte hålla mig ifrån den nu heller?! Om jag skall vara ärlig!

Svar: Det bästa är ju att vara ärlig.
Per-Anders

#4 - Singelmamman

Nä Dallas kommer jag inte att se. Men det är tydligen en serie som väldigt många är engagerad i.

Svar: Ja, det verkar så.
Per-Anders