Varför deltar Mikael Wiehe i "Så mycket bättre"?

Kändisar som ägnar sig åt navelskåderi i TV. Sånt är inte riktigt min grej. Men när jag läste om upplägget för säsongens "Så mycket bättre" blev jag nyfiken. Tomas Ledin OCH Mikael Wiehe, Lena Ph OCH Eva Dahlgren samt de "moderna" artisterna Laleh och Timbuktu. Den mixen lät onekligen spännande.

Så jag bestämde mig under eftermiddagen att se programmet (för första gången, har inte sett någon av de tidigare säsongerna).

I kvällens avsnitt var Tomas Ledin värd vilket innebar att de övriga artisterna skulle sjunga en av hans låtar vardera.

Sånginsatserna inleddes av Lena Philipsson som sjöng Sensuella Isabella. En hjärndöd låt framförd av en sångerska med inte speciellt mycket kapacitet. Följaktligen blev resultatet katastrofalt. Fast jag måste erkänna att jag ändå gillar låten när Tomas Ledin sjunger den. Sensuella Isabella är oslagbar som livelåt utomhus på sommaren.

Nästa artist ut var Laleh som sjöng Just nu. Riktigt snygg version. Laleh gav låten en modern och skön touch.

Sedan var det dags för Mikael Wiehe som sjöng Blå blå känslor. Inte så bra som jag hoppats. Men det är egentligen inte så intressant. Det intressanta är att Mikael Wiehe sitter i TV4 och sjunger en Tomas Ledin-låt. Vart är egentligen världen på väg? Vart är den politiska vänstern på väg? Skulle Mikael Wiehe gjort detta för 20 år sedan? Nä, troligen inte.

Efter Wiehe framförde Timbuktu Snart tystnar musiken. Coolt och snyggt, tycker jag. Skönt med en "modern" tolkning.

Därefter sjöng Eva Dahlgren Never again. En riktigt snygg version men frågan är om det är arret eller Eva Dahlgren som lyfter låten. Troligen båda.

Och så Martin "E-type" Eriksson då. Frågan man ställer sig är: Kan han egentligen sjunga? På hans skivor och konserter är det ju de kvinnliga vokalisterna som står för sånginsatserna medan E-type rappar. Eller vad han nu gör. Sjunger gör han i alla fall inte. I kvällens program framförde han Sommaren är kort i en sann E-typeversion, det vill säga i gaydiscoversion med en kvinnlig bakgrundssångerska som stomme. Ganska okej, men inte speciellt upphetsande.


Aftonbladet:
Läsarna tveksamma till nya ”Så mycket bättre”
”De tjatade som fasen”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
#1 - Marina

Jag har faktiskt inte sett något avsnitt av detta, men jag tycker att det verkar vara ett kul koncept, och som jag har förstått har programmet varit rätt populärt. Jag ska försöka se några avsnitt på SvtPlay, så ska jag försöka bilda mig en uppfattning!

#2 - Selma

Men varför skulle han bara sitta isolerad och spela samma musik för samma åldrande människor tänker jag. Jag gillar att han vill bjuda på lite mer av sig själv även om jag trodde att han skulle sjungit "Berg är till för att flyttas".

#3 - Per-Anders

Marina: Jag hade heller inte sett något avsnitt förut. Men jag blev nyfiken på mixen av artister.Selma: Jag menar inte att det var fel av honom att medverka. Jag konstaterar bara att "när Fan blir gammal blir han religiös."

#4 - Kristina Nygren

Hur kan du vara så tråkig,... att du blandar in politik i detta program,.. om man är vänster eller höger" spelar väl ingen roll,.. Det är väl en jävla tur att utvecklingen går framåt, så att människor möts på alla plan och att lyssna på andras artisters låtar är ju helt suveränt att få höra tex Laleh sjunga så tårarna kom och gav en stark känsla åt låten det blev en helt annan låt än när Tomas Ledin gjorde den

mvh Kristina

#5 - Micke

Missade ju detta program...även reprisen på förmiddagen här pga kurshelgen jag nyss avslutat.

Tyckte förra säsongen var kul...

kommer att se resten som följer här...!Jag tycker det är kul jag att se andra tolka en artists låtar...men...alla kan ju inte tycka lika...vore allt tråkigt om alla tyckte likadant :)Ha de gött!

#6 - Inga Magnusson

Mmm jag såg också det här programmet. Ett av få som parkerat mig framför teven. Helt ok faktiskt, inget illa koncept. Men här passar vi inga teveprogram så det kanske blir det första och det sista.