Veckans Fototriss: Drömma


Temat för veckans fotoutmaning hos Fototriss är Drömma. Nu när sommaren närmar sig så börjar också drömmarna om kommande semesterresor att ta form. Ännu har vi inte bestämt vart sommarens semesterresa ska gå men vi har några uppslag som vi funderar på. Bilden ovan har jag tagit i den trevliga semesterorten Palanga i Litauen där sambon och jag var för några år sedan.


Fast just nu drömmer jag allra mest om att löven på vår gräsmatta skulle kunna bli krattade av sig själv. Jag själv har nämligen ingen som helst lust att kratta. Sambon påstår att det blir svårare att kratta ju längre man väntar, eftersom gräset växer. "Om man väntar tillräckligt länge så snöar det över löven och då behöver man inte kratta alls", påstår jag.


Det kanske är lite klichéartat att drömma om fred på jorden men jag kan inte låta bli att önska att man kunde vrida om piporna på alla vapen i världen. Det tar ju liksom aldrig slut på alla väpnade konflikter. De blir ju bara fler och fler. Det räcker nu! Lägg ner!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
#1 - Axart

Fina drömmar alla tre tycker jag:)Fred på jorden kanske aldrig händer, men man kan ju önska.AX

#2 - miss_cat

Håller med dig:) Fin triss!

#3 - Lissen

Vill också vrida om piporna.Hyr in någon ungdom som krattar :-)Åh jag som först nästan tänkte att bilden var skrutt.Ha en skön söndag. // Lissen

#4 - Janne

Tänkvärt, skulle det gå att vrida alla pipor bakåt ?????

Andreas vill säkert kratta.

#5 - Barnens Hjältar

Fantastiskt bra tolkning tycker jag!

#6 - kaxi

Bra triss med en bra motivering:) Ta gräsklipparen och finfördela löven så de blir gödsel åt gräset. Första bilden var riktigt snygg! Åsså freden...

#7 - Barbro S

Härliga drömmar, fina bilder. Ettan är verkligen en dröm, såå vacker.

#8 - Marina

Härliga bilder och bra drömmar allihop!

#9 - cat

Bra variation på vad man kan drömma om. Min semesterdröm är redan planerad och klar och trädgård som behöver krattas har jag ingen. Sista drömmen tror jag att många människor delar.

#10 - Långt borta och nära Solveig

Bra triss som vanligt! Jag har bara krattat närmast huset -i synfältet! - och tagit bort nedblåsta grenar. Blundar (nåja) och väntar att gräset ska växa!

#11 - Nett

Härlig triss.. och frömma om fred på jorden tycker jag att vi alla skall göra :) Man får aldrig ge upp hoppet.

#12 - Sister Moonshine

Man ska inte sluta drömma och önska. Det är bra! Fred på jorden vill vi alla ha! Om vi går ihop och önskar riktigt hårt kanske vi kan få som vi vill./Åsa

#13 - jacglenphoto

DEt är ju så med drömmar - de måste få näring för att kunna fortleva - när det gäller din sista dröm så är det konstigt att det ska vara så svårt ,alla säger att de vill att det skall vara fred och ändå så blir det bara mer och mer konflikter - idiotiskt.

Ha en underbar vecka.

#14 - Mimmione

bra drömmar, särskilt den sista, visst en kliché men inte desto mindre viktig

#15 - Beate

Ettan är underbar vacker!

Tvåan får mig att skratta högt. Självklart har du helt rätt och med den krattan skulle jag inte ens börja. Bra med balkong och HSB som sköter sådana tråksysslor åt en.

3. Tänkkvärt och sååååå sant.

#16 - banglacissi

Hihihi! Du har likadan kratta som mej, men min saknar två pinnar!! :)

#17 - Tinefis

Man kan alltid drömma! Och om tillräckligt många drömmer om samma sak, kanske det går i uppfyllelse. (tänker på fred)

Fin triss!

#18 - Lotta

Bra tolkning på veckans triss.

Hoppas du får en bra start på veckan!

.-)

#19 - AKO

Just i krattalöv-tider är det en fördel att istället bo i lägenhet men det är väl enda tiden. Den översta bilden väcker verkligen drömmar om varma sommarkvällar.

#20 - Lennart

Tänk om vi kunde få fred på jorden, så folk kunde umgås med varandra istället. Jag ska ha semester i juli men har bara bokat en 4-dagarstur till Berlin, annars har jag ingen aning om vad jag ska hitta på. Tror jag har slutat drömma, det känns inte vara något för mig.

#21 - Anonym

Hahaha, sista bilden var ju riktigt rolig och mycket tänkvärd!

#22 - Bodypalace

första bilden var fin ;)

#23 - GratisFilmFörAlla

Checka in bloggen med nya storfilmer varje dag!

Det är helt gratis och allt du behöver göra är att trycka på play!

#24 - Jah Hollis

Klurig triss. Jag hade själv tänkt ta med Reuterswärds variant av pistolen, som ju finns bland annat här i Malmö, men så blev det inte till slut.

#25 - Mia

Tänk om dina drömmar kunde bli sanna.Jag har funderat mycket över varför inte vi människor kan unna oss att leva i en fredlig värld. Det påstås att alla vill ha fred, men det kan inte vara sant som det krigas och skjuts världen över. Varifrån kommer ondskan?