Reserapport från Kroatien



Min sambo och jag befinner oss just nu på en veckas semester i den lilla staden Makarska i Kroatien. Hit har vi rest på en sista minutenresa med ospecifierat hotell - och vi stormtrivs. Kroatien är ett väldigt trevligt land att turista i. Människorna här är trevliga, priserna är fördelaktiga och klimatet är jätteskönt. Hittills har det varit strålande sol och rejält varmt, och enligt prognosen kommer vädrat att så förbli under resterande tid av vår vistelse.

Det ospecifierade hotellet visade sig vara ett enkelt hotell i ett bostadsområde med bofasta innevånare. Fast egentligen kan man nog hellre kalla vårt boende för ett möblerat rum. Det har dusch, toa och en dubbelsäng, vilket räcker för oss. Det man möjligen kan sakna är luftkonditionering, men istället finns det en stor fläkt i rummet som ger lite svalka.

Egentligen hade vi tänkt att göra några utflykter till Dubrovnik och Mostar också, men de planerna har vi skippat. Jag skulle gärna besöka de städerna, de har ju både en spännande historia och intressanta miljöer, men det är helt enkelt för varmt för att ett stadsbesök ska vara givande. Det får istället bli vid nästa Kroatienbesök.

För fler Kroatienbesök blir det. Jag har redan bestämt mig för att Kroatien är mitt favoritsemesteland, och jag skulle till och med kunna tänka mig att köpa ett hus här. Visserligen finns det en risk att jag inte har råd med det, men jag skulle kanske kunna prova att söka politisk asyl här. Eller nåt... Jag skulle kunna försörja mig genom att gå runt med en kylväska på stranden och sälja öl och meloner.

Bilden ovan visar Herr och Fru Turist in action. Den är tagen i går på ön Brac dit vi åkte på en heldagsutflykt med båt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
#1 - Zarah

Ha det så himla gott, Kroatien är ett land som jag också kan tänka mig att resa till.



Önskar er behagliga dagar, de som finns kvar på ert turistande.

#2 - Marina

Håller absolut med! Vi bilade ner dit för ca 10 år sedan och hade en kanonsemester! Har visserligen inte varit tillbaka sedan dess, men det blir det förmodligen så småningom... Ha det bra de dagar ni har kvar av er semester!

#3 - PerAnders

Zarah: Jag kan verkligen rekomendera Kroatien som semestermål. Här är verkligen trevligt.



Marina: Jag skulle också kunna tänka mig att bila hit. Då kan man även kolla in Slovenien, vilket är ett annat land jag är nyfiken på.

#4 - AnnaKK

Just Kroatien brukar jag fastna lite extra för om jag nån gång kikar i resekataloger och så där - för det är ALLTID så otroligt vackra vyer på fotona! Naturen ser ut att vara helt bedårande!? Men att det skulle vara så attans varmt där, det har jag helt missat! Och nu när jag vet det, är jag inte fullt lika intresserad av att resa dit längre... ;-) Tacka vet jag 15 grader och regn - som det är här idag! 8-D (Eller inte kanske... <:-) Men det vädret passar mej iallafall väldigt bra med tanke på alla semesterfoton jag ska titta igenom, göra urval bland och redigera inför kommande blogginlägg...)



Ha det härligt!!! :-)

#5 - Annelie Esséus

Jag har hört många som verkligen uppskattat Kroatien. Måste få tummen ur och åka dit, verkar ju härligt! Ha en fortsatt skön semester ni två!

#6 - Cina

Det ser ut som ni har det helt fantastiskt underbart. Jag själv drabbades av bloggtorka för ett tag sen men nu skriver jag lite igen fast då via Gizmo.. Hissen får vila lite till..



Ha det fortsatt bra

#7 - Lennart

Det där ser ju härligt ut, antar att ni njuter ordentligt. Har aldrig varit till Kroatien, bara till Venedig och Lignano i Italien.

#8 - Beate

Ni och vi har precis allt gemensamt just nu:-)

#9 - Micke

Ser änna gött ut...ha de bäst :)

#10 - mimmione

ser ut som herr och fru turist trivs rätt bra, snygg hatt

#11 - lovisa

Ser himla härligt ut! Har funderat på att åka dit då och då. Ta mig sjutton om det nu inte får bli så! Fortsatt trevlig resa!!!!!!!