Dags att äta igenAtt kunna äta stora mängder mat handlar om träning.

Härom dagen var det ju julafton och här hemma hade vi ett rejält firande. Det var massor av mat, släktinger och julklappar. Själv åt jag så att byxknappen lossnade och fortfarande, tre dagar senare, känns det i magen att jag faktiskt åt för mycket. En mix av grillade revbensspjäll, gravad lax och chokladpraliner (med chilismak) i stora mängder gör ju att man känner sig lite matt och smått illamående efteråt.

Men jag inser att ätande är en träningssak. Jag är ju inte van att äta så mycket, men jag tänker att om jag tränar ordentligt på att äta mycket kanske det går bättre sedan. Det gäller bara att ta sig igenom det första stora målet mat, så att magen vidgas, för att det ska gå lättare sedan.

Fast jag kan ändå inte låta bli att undra varför julfirandet ska vara förenat med allt detta ätande? Jag läser i ST att detaljhandelns försäljning i Sverige under december uppgick till ofattbara 65 miljarder kronor. En stor del av de pengarna är inköp av mat som gör många av oss överviktiga.

Fast nu är det färdigskrivet för denna gång. Dags för middag. Det ska bli gott med mera mat.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Beate

Ja varför äter man så mycket att man spricker - egentligen. För ju mera man äter ju hungrigare blir man ju dagen efter.

Nu är jag ju så tråkig att jag inte hivat i mig så mycket och endast ätit få rätter, men jag förstår ju alla andra som gör det... nästan;-)

2011-12-27 @ 20:14:22
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Selma

Visst är det märkligt. Man tycker ju att man med sina erfarenheter av överätning skulle ha lärt sig att det inte är skönt alls.

2011-12-27 @ 20:16:06
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Zarah

I år har jag faktiskt inte hört en enda gång att julhandeln har slagit rekord. Är det så att den inte har slagit rekord är det ett sunt tecken, tycker jag. Varför spendera så himla mycket pengar på mat, julklappar o.dyl!? Men kul och gott är det förstås... :-)

2011-12-27 @ 21:34:24
URL: http://verandan.svenskablogg.se
Postat av: Micke

Har inte frossat lika mycket i år som andra år..har inte gått upp ett enda kilo ännu denna jul...fast det kanske är fördröjning på den konsekvensen? ;)Ha de fint Per-Anders.

2011-12-28 @ 12:12:46
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Postat av: AnnaKK

Det borde ju funka så som du skriver, men jag tycker ändå att magsäckens storlek verkar vara konstant (dvs för liten till den mängden mat man sätter i sej nu vid jul och nyår) och att det enda som vidgar sej (och dessutom tenderar att bli bestående) är midjeomfånget... <:-I2011-12-28 @ 14:26:15
URL: http://annakk.blogg.se/
Postat av: Lennart

Jag åt ingen julmat under helgen, har varit på tre julbord under december så jag fick min ranson för i år.

Gott Nytt År!

2011-12-29 @ 19:01:17
URL: http://autobahnfahrer.blogg.se/
Postat av: Annelie Esséus

Tack för tipset om lite längre slutartider vid mingelbilder, ska absolut testas!

Och det här med maten vid jul, det är ju helt groteskt egentligen. Har man bara en skinka så är det klart tycker jag. ;)

Och visst är det en träningssak, och det är väl där det stora bekymret med fetma ligger från början, du töjer och töjer på magen och till slut blir man liksom aldrig mätt. Man kräver mer och mer.

Ha en fin nyårshelg Per-Anders!

2011-12-30 @ 08:25:56
URL: http://esseus.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0


Tweets by @pasokvistEvenemang och konserter


Evenemang och konserter