Vår vän Ingrid visar vägenNär min sambo och jag flyttade ihop för fem år sedan hade vi med oss var sin barnkull i boet. Det var min son samt sambons tre barn. Idag har de flesta av dem flyttat hemifrån, och istället har vi skaffat en ny familjemedlem - Ingrid.

Ingrid bor i vår bil och talar till oss när vi ska åka till någon plats där vi inte varit förut. Här kommer några exempel på snygga one-liners som Ingrid brukar leverera:

"Om en kilometer, håll höger mot E4."

"Om 450 meter, kör in i rondellen. Ta sedan tredje avfarten till Bergslagsdiagonalen."

Ingrid är alltså vår GPS-navigator och hon vägleder oss när vi färdas på okända vägar. Ibland kan det hända att jag tar en väg som Ingrid inte har föreslagit, och då säger hon bara lugnt:

"Rutten räknas om. Gör en U-sväng. Följ den markerade rutten."

Fast egentligen är Ingrid bara en av många röster som man kan välja bland i navigatorn. Förutom svenska finns det även en väldans massa andra språk. Ibland brukar jag ställa in den norska rösten som heter Nora - bara för skojs skull.

Våran GPS-Ingrid har visat oss vägen både i Stockholms innerstad och på små skogsvägar i Norrlands inland. Hon har även varit med i Baltikum och i Norge. På bilden ovan visar hon vägen genom Örnsköldsvik.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Beate

För en kort stund trodde jag att ni gjorde som vi - döpa era tekniska pryttlar. Ingrid... mmmmhhhh. Hon fanns ju redan, precis som Nora. Nja;-)

2010-09-08 @ 23:00:19
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: mimmione

vi har en Ingrid vi med, fast jag har faktiskt inte tänkt på vad hon heter innan hon bara finns där och som sagt VÄLDIGT praktisk i stockholm

2010-09-09 @ 11:51:56
URL: http://mimmione.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Tänk vad mycket det finns som jag inte kan ett dugg om!

2010-09-09 @ 13:11:55
URL: http://kailiyinyang.blogg.se/
Postat av: Cina

Visst är det smidigt.. Men ibland får dom fnatt.

Vad gör man när dom säger gör en Usväng snarast och man är mitt på motorvägen...haha.. Skulle gärna vilja ha en egen iaf eftersom dom glömde programera in lokalsinne när jag tillverkades.

Ha det gott

2010-09-09 @ 13:51:48
URL: http://cinapics.blogg.se/
Postat av: Cina

Er Ingrid kanske är pålitligare än vår som då och då vilseleder oss. Helt fel håll! Att följa med på kartan är absolut nödvändigt. En ny GPS verkar vara grejen!

2010-09-09 @ 18:04:08
URL: http://cinaslada.blogspot.com/
Postat av: Per-Anders

Beate: Ingrid var ju redan döpt när hon kom till oss.mimmione: Jag tyckte förut att det var lite läskigt att köra bil i Stockholm, men när Ingrid är med går det mycket lättare.Kerstin: En GPS är faktiskt väldigt praktisk.Cina: Fast ibland får man ta det Ingrid säger med en nypa salt. På motorvägen får man vända vid närmaste avfart.Cina: För det mesta är Ingrid ganska pålitlig.

2010-09-09 @ 19:54:46
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: Åsa

Vi hade en Karin, sen blev hon inlämnad på reparation och kom tillbaka som en Patrik......Men ingen av dem hittar den nya E4:an mellan Gävle och Uppsala, enligt dem var vi ute på åker och plöjde.

2010-09-09 @ 20:49:13
URL: http://spinninghead.blogg.se/
Postat av: Per-Anders

Åsa: Ha ha. En GPS som gjort könsbyte..! Tidigare hittade inte heller vår GPS nya motorvägen förbi Uppsala, men efter att jag uppgraderat kartan så dök motorvägen upp.

2010-09-09 @ 22:55:21
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: Mia

mmm jag får nog skaffa en bil-GPS. Jag har ju redan en hand-GPS och den är bra... men går ju att ha både ock. För olika behov.

2010-09-11 @ 15:50:54
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0


Tweets by @pasokvistEvenemang och konserter


Evenemang och konserter