Blir Fredrick eller Maud Centerns framtid?Stureplanscentern eller landsbygdscentern? Vilken sort utgör egentligen stommen i dagens Centerpartiet?

Ikväll var det Centerns partiordförande Maud Olofssons tur att bli utfrågad i TV 1. Centern har ju traditionellt varit landbygdens parti, med bland annat kärnkraftsmotståndet som hjärtefråga, men idag är det wannabe-bratsen i Stureplanscentern, typ Fredrick Federley, som håller på att ta över.

Maud Olofsson sa ju själv i programmet att hon jobbat för att modernisera partiet, men det hon har åstadkommit är väl i praktiken mest en högervridning. Profilfrågan numera verkar vara en försämrad arbetsrätt. Jag undrar hur många av väljarna på landsbygden som egentligen känner igen sig i det moderna Centerpartiet... 

I kvällens utfrågning trasslade hon in sig i ett märkligt resonemang om ursprungsmärkning av matvaror. I förra valet hade centern som vallöfte om obligatorisk ursprungsmärkning av mat. Idag menade hon att det inte skulle uppnås via en lagstadgad ursprungsmärkning, utan man ska istället lita på att näringslivet tar sitt ansvar.

"En lagstadgad ursprungsmärkning blir för krångligt och kostar företagen för mycket pengar", sa hon.

Men kostar det mindre pengar om företagen gör det frivilligt då?, undrar jag. Naturligtvis inte. Det finns väl ingen som tror att näringslivet ägnar sig åt frivillig godhet.

Med dalande opinionssiffror blir 19 september ett ödesval för Centerpartiet. Blir det Fredrick eller Maud som i framtiden visar Centern vägen?


Aftonbladet:
”Aldrig att jag sätter mig i regering med en kommunist”
”Hon kunde sina saker”
”Använde ovanliga och skickliga grepp”

DN:
Olofsson pressades om miljön


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Har roat mig med att svara på valtestet några ggr.

Första gången hamnade jag hos Vänstern och fick några "kloka" ord från Lars i vänsterpartiet!!

Nästa gång jag gjorde testet hamnade jag hos en skärrad Maud och Centern!

Alla ting är tre så jag provar en gång till och sen får det vara!

2010-09-08 @ 12:12:21
URL: http://kailiyinyang.blogg.se/
Postat av: Kalmardamen

Jag tror inte att det är många Centerpartister i landsbyggden som känner igen sitt gamla parti.Tyckte hon gjorde ett uruselt intryck under utfrågningen.

Förutom ursprungsmärkningen så trasslade hon till det med kärnkraften och den smutsiga kolkraften.

Undrar hur Fälldin upplevde henne?

2010-09-08 @ 15:32:38
URL: http://kalmardamen.blogg.se/
Postat av: Per-Anders

Kerstin: Det blir spännande att se vilket parti det blir tredje gången.Kalmardamen: Dessutom hade hon ett konstigt och ologiskt resonemang om bilprovningen. Hon konstaterade att många är nöjda med bilprovningen, men ändå tycker hon att den ska konkurrensutsättas. Trots risk för högre priser.

2010-09-08 @ 19:26:56
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: Beate

Kollade Sverige-San Marino istället och fick se sex mål...PS. Sveriges äldsta (=mest trogna) "Centerparti-kommun" är rika Danderyd. Befolkningen där är ganska så ålderstigen. Där går nog Federley inte hem. Åt andra sidan bor ju många av Stureplansbratsen just i denna kommun... DS

2010-09-08 @ 20:21:22
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Elisabeth

Maud-politik :1. Sätt upp vindkraftverk över hela Sverige,

(min kommentar - Dessa är beroende av tillskotts-el, vindkraftverk producerar mycket ojämnt och när det blåser för mycket måste de stängas för att inte gå sönder, de ger vandrande skugga på marken, ger ifrån sig ett vinande högfrekvent ljud, stör flyttfåglar och är asfula.)2. Maud kommentar ; -Vi har mycket malm i vår berggrund, många gruvbolag är intresserade av att bryta.

(min kommentar - Ja speciellt Uran, till hennes Nya kärnkraftverk...så då får hon väl köpa Vårt svenska uran av de multinationellaföretagen som hon ska ge bort våra naturtillgångar till, dårå?...eller hur har hon tänkt där?).

Många gruvbolag är intresserade (se Canadensiska och Amerikanska, bla).

Så kommer våra svenska fjäll och berg att falla i händerna på utländska kolonialmakter.3. Vi öppna för delägare i Vattenfall, ( min kommentar -Ja varför skulle vi behålla en outsinlig, säker kraftkälla i egen ägo, när vi kan sälja ut den för att sänka skatterna för de rikaste).Vi borde nog moona Maud och inte Mona.I tv inslaget påtalade bilprovningskvinnan för Maud att hon besiktat bilen i våras, då kostade det 300:-.

Nu när hon besiktade en bil kostade det 500:-, hon frågade Maud vad som var bra med det, men Maud pratade bort saken.Per-Anders,

Fö; håller jag helt med dig att papporna har lika rätt till sina barn och de är absolut lika värdefulla för sina barn.

Men i spädbarns och bäbis stadiet är vi nog lite viktigare, upp till ett år ca, min åsikt, men jag säger inte att jag har rätt.

Ha det bra!

2010-09-09 @ 11:46:02
Postat av: Per-Anders

Beate: Annars är det väl moderaterna som är det dominerande partiet i Danderyd?Elisabeth: Jag tycker vindkraft är helt ok. Det pågår ju ett flertal vindkraftetableringar på olika håll i Norrland som är placerade på obebyggda platser där de inte stör så mycket.

2010-09-09 @ 19:49:26
URL: http://peranders.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0


Tweets by @pasokvistEvenemang och konserter


Evenemang och konserter