Hur avgör man om någon ser skum ut?Sedan en tid tillbaka har flera länder i Europa höjt sin beredskap mot terrorattacker. Detta på grund av uppgifter från USA att al-Qaida planerar attentat mot europeiska mål.

Även här i Sverige är terrorberedskapen höjd ett snäpp och på Utrikesdepartementets hemsida uppmanas svenska resenärer att iaktta allmän försiktighet när man vistas kring platser med mycket folk. I veckan sa UDs informationschef Cecilia Juhlin i Aktuellt att när man rör sig i Europa ska man vara vaksam på sådant som verkar skumt, och då gå därifrån eller larma polisen.

Men vem kan egentligen avgöra om en person ser skum ut eller inte? Jag ser dagligen människor i Timrå som ser skumma ut, men jag tror inte för den skull de är terrorister.

Varför planerar då al-Qaida terrorattentat i Europa, inklusive Sverige? Enligt media ska skälet vara att USA bombat terrorgrupper i Pakistan, men så mycket mer verkar ingen veta (eller vilja berätta).

Hot om terrorattacker ska tas på största allvar, men om hoten endast grundas på lösa antaganden då kan människors oro bli ett större problem. Jag är nyfiken på vad hotbilden egentligen handlar om.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


DN:
Spänt läge mellan USA och Pakistan
Extremister tros på väg till Europa
#1 - Lisbeth

hmmm... ja, vad ska man säga... hmmm...

Att det börjar bli som profetiorna i Bibeln: "ve den som lever i den sista tiden och ve den som har dibarn..."??Eller vet vi för mycket, är informationsflödet förödande för oss?Eller är det bra att trollen kommer upp i ljuset, för då spricker de...?Eller - kan vi göra nåt val, så det blir lite bättre...?

#2 - Per-Anders

Lisbeth: Flödet av nonsensinformation kanske är för stort, men jag skulle vilja har mer information om väsentligheter. Exempelvis vad som ligger bakom den förhöjda terrorberedskapen.

#3 - igor

USA håller på att kollapsa ekonomiskt, jag tror att terrorlarmen bara är "brus" för att försöka skjuta upp kollapsen tills en annan president får stå där och bli syndabock. Dollarn kommer att genomgå hyperinflation om några år, i och med all överbelåning och alla "stimulanspaket".Dokumentären "Overdose" (gjort av ett svenskt team förresten) förklarar hur bisarr dagens ekonomiska politik är, speciellt den i USA.

http://www.youtube.com/watch?v=4ECi6WJpbzE

#4 - Selma

Ser skum ut, jo, det är en ganska subjektiv sak det. Frågar man hunden är folk med gåstavar ena riktiga skummisar.

#5 - Lisbeth

lånade Igors dokumentär film till min FB. Tack.

#6 - Mia

Just det, det var detta som varnades för förra helgen, tror jag det var. Sedan har det varit tyst och jag har helt glömt bort varningen... :-)Det finns många skumma typer även i kostym o slips-världen... och det är nog inte detta som avses med se upp med skumma typer.