Det blev en snöig färd på E4Idag har det varit ett rejält snöoväder efter Norrlandskusten, och just dag har jag och kollegan kört bil mellan Sundsvall och Piteå. Men allt gick bra. Trots ymnig snöande kom vi fram i gott skick.

Jag har egentligen inga problem att köra bil när det snöar. Det är betydligt besvärligare när det är isigt på vägen och riktigt halt. Dagens snöande var ingenting annat än vanligt vinterväder. Om man tar det lugnt går det oftast bra.

Bilden ovan visar en kombinerad plog- och saltbil som låg framför oss strax norr om Umeå.


Aftonbladet:
Nu drabbar snön norrlandskusten
Polisen: Det är vidrigt på vägarna – ställ bilen!

Expressen:
SMHI varnar: Svår halka i hela landet
Väderkaoset drar norrut

#1 - Cina

Halka är besvärligt! Vi hade ovädret igår och det kom rejält med snö! Himla mycket! Stora Syster fick prova på vinterväglag för första gången och det gick bra. Bara man tar det lugnt!

#2 - Beate

Usch ja... Men i år fick vi nollåttor ju snön ett dygn innan den anlände till er däruppe. Tyvärr berättar SMHI (som hade rätt med sin prognos för en gångs skull) att ni tänker skicka den vita varan tillbaka till oss med vändande post.PS. Den där kackerlackan är en sådan glädjespridare (eller motsatsen på en buss, ha, ha). Den är en perfekt julklapp. Kolla här

http://www.hexbug.com/

den finns även att köpa hos www.coolstuff.se DS

#3 - Kerstin

Snöröjning och saltning kan vägverket inte ens stava till på våra breddgrader!

Det går om man inte har för bråttom!

#4 - Herta

Jaha nu får vi se lite av Norrlandsvägarna också. Jag tycker dock att det är lättare att köra bil uppåt än den här konstiga halkan vi har söröver.