Vedhuggning roligare än Body PumpJag står i vardagsrummet och beundrar min vedhög som ligger strax utanför fönstret. Vedhögen var tidigare en tall som numera är på väg att förvandlas till bränsle för nästa vinters mysstunder vid öppna spisen.

När jag står här tänker jag på stegtävlingen som nyss avslutats på jobbet.

När stegtävlingen började för några månader sedan blev den snabbt en snackis i fikarummet. De flesta av oss gick omkring med en stegräknare och plötsligt var det ingen som åkte hiss, utan många tog istället extra rundor i korridoren när man skulle gå på toaletten.

En finess var att man även kunde tillgodoräkna sig andra aktiviteter än promenader. På hemsidan där man registrerade sina steg, fanns även en lista över en rad andra aktiviteter. Där kunde man se hur många steg de olika aktiviteterna motsvarade.

Problemet var bara själva utbudet av aktiviteter i listan. Indoorwalking, Aerobics och Body Pump var några exempel, och jag undrar: vad är Body Pump? Till min besvikelse hittade jag dock inte vedhuggning, en aktivitet som är väldigt fysiskt krävande. Efter lite övertalning la man dock in vedhuggning i listan och jag kunde tillgodogöra mig mina aktiviteter på villatomten. För mig är vedhuggning ett bra motionsform, särskilt nu för tiden när jag försöker gå ner i vikt.

Fast ärligt talat är det skönt att stegtävlingen är över. Nu kan jag börja åka hiss igen.


Bilden ovan visar en del av min vacka vedhög, som även innehåller några bitar av björk.

Aftonbladet:
Den dåliga luften gör dig tjock

#1 - Mia

Hehe... tanken var kanske att det skulle odla goda vanor även fortsättningsvis.... Låt bli hissen - trappor är nyttiga för alla som inte har problem med knä, höfter o.dyl. För dessa är trappor ett otyg!

#2 - Kerstin

Vackrare än veden är allt maskrosorna?!

Stegräknare borde jag ha!

#3 - Selma

Ved värmer två gånger, både när man hugger och när man eldar.

#4 - Per-Anders

Mia: Visst är det bra motion att gå i trapporna. Men jag åker gärna hiss på jobbet, för att sedan gå långpromenader på fritiden.Kerstin: Jag håller med. Maskrosor tillhör mina favoritblommor.Selma: Så sant, så sant!

#5 - Ann Catrine

Första gången jag kikade in på din blogg, men kommer återvända, för den var trevlig!

Kommer du ihåg vilket år Gary Moore spelade i parken,och visst var Hanne Boel förband då?Ha en mysig lördagskväll

#6 - Per-Anders

Ann Caterine: Kul att du gillar min blogg. Om jag minns rätt så tror jag det var 1990 som Gary Moore spelade i Sundsvallsparken. Jag är nästan säker.