Årets grillpremiär med whiskeymarinadPå marken ligger snön vit och djup, i luften är det fem plusgrader och på vår altan står grillen tänd. Idag har vi nämligen haft årets grillpremiär.

Kocken för dagen var min sambos dotters pojkvän som i förväg utlovat en grill-upplevelse utöver det vanliga. Något vi inte alls tvivlat på eftersom han i sin turkiska restaurang tidigare visat hur mat av god klass ska tillredas.

Mycket riktigt fick vi njuta av en fantastisk måltid. En hemgjord marinad bestående av whiskey, sweet chilisås, honung och senap gav den grillade kycklingen en mild men ändå kraftfull smak. Till det åt vi bulgur och en sallad blandad med olivolja och citron.

Nu ser jag fram emot vårt sommarprojekt där sambomågen ska få förverkliga sin idé om att grilla ett helt lamm på vår gård.

- Fast först måste vi gräva en grop på gräsmattan som vi ska fylla med granris, upplyste han mig om.

Det ska bli ett sant nöje att få gräva den gropen.


Mera bilder från dagens grillaktivitet (klicka på bilderna för förstoringar):
Ölen på kylning i snön.

 Grillen tänd.

 Kyckling marinerad med bl a whiskey och honung.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , http://www.newsmill.se/millord/whiskeymarinad
#1 - woopsidaisy

Smarrigt ser det ut! Satt ni utomhus och åt?

#2 - Tina

Jag längtar också till sommaren då vi ska grilla lamm! Eller vi kanske ska göra det på sista april istället, med en egen majbrasa på gården. :D

#3 - Per-Anders

Woopsidaisy: Nej, vi satt faktiskt inomhus och åt. Termometern får nog lov att visa ytterligare 15 plusgrader innan jag sätter mig ute och äter.Tina: Grilla över majbrasan? Hm... Kanske lammgrillning på midsommar istället.

#4 - zusi

lät som en grym marinad! mste testa.