Shake bäst i Dansbandskampen

Jag har just sett finalen av Dansbandskampen på TV. Normalt så är ju min reflex att hålla mig så långt borta från TVn som möjligt när det handlar om dansbandsmusik, men ikväll så kände jag mig manad att titta - av patriotiska skäl. Ett av de deltagande dansbanden, Shake, kommer ju från Timrå. Och som Timråbo måste man ju ställa upp för orten (det har jag ju lärt mig under de tre år jag bott här). Självklart ringde vi och röstade på Shake när de spelade.

I vanliga fall har jag väldigt svårt för dansbandsmusik men Shake är faktiskt riktigt bra. Framför allt har sångerskan Christine Granholm en fantastisk röst. Man skulle faktiskt kunna säga att Shake är lite väl överkvalificerade för att vara ett dansband och det känns konstigt om Christine Granholms framtida artistkarriär ska behöva gå ut på att kuska runt som dansbandssångerska. Det skulle inte förvåna mig om hon i stället får en karriär som "riktig" sångerska, kanske inom soulgenren.

Tyvärr så blev Shake utröstade ur Dansbandskampen och det blev ett gäng andra dansband som fick fortsätta att fajtas om förstaplatsen. När Shake inte längre var med i programmet satte jag mig istället vid datorn för att sätta ovanstående analys på pränt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Läs om Dansbandskampen i Aftonbladet

Bloggkartan
#1 - vi

neeee larz kristerz dominerade totalt

#2 - Per-Anders

Visst, Lars Kristers är ju urtypen av Det Svenska Dansbandet - megatöntiga. Klart att de vann...