Vart tog Piratpartiet vägen?Finns det ett samband mellan virkning och Internet?

Jag läser idag i Aftonbladet att Piratpartiet hjälpt nedladdningssajten The Pirate Bay att finnas kvar på Internet. The Pirate Bay stängdes nämligen ner under några timmar igår men efter att Piratpartiet ryckt in och upplåtit serverplats så är nu The Pirate Bay uppe igen.

I fjolårets valrörelse (den som föregick EU-valet i juni i fjol) var Piratpartiet ordentligt i ropet. Då lyckades de med konststycket att göra Ipred, FRA och The Pirate Bay till heta valfrågor, så heta att de till och med fick ett mandat i EU-parlamentet. Men efter EU-valet ifjol verkade det som om all luft gick ur Piratpartiet.

Nu är vi inne i en ny valrörelse, inför riksdags- landstings- och kommunvalet i september. Hittills har valrörelsen präglats av de två stora blockens sammandrabbningar, samt frågan om Sverigedemokraterna ska komma in riksdagen eller inte.

Men inte mycket har hörts av Piratpartiet.

Frågan är om Piratpartiet lyckas göra något väsen av sig i denna valrörelse eller om de tänker fortsätta att endast vara ett pittoreskt inslag i den svenska politiken.

När man pratar om Piratpartiet så är det också nära till hands att prata om datorer och Internet. Och därifrån är det också nära till hands att prata om virkning. I alla fall om man kollar in det min sambo sysslar med på kvällarna.

Simultanförmåga är hennes specialitet och eftersom både datorer och virkning tillhör hennes intressen så ägnar hon sig åt dessa saker - samtidigt. I går kväll hittade jag ovanstående härva (bilden ovan) i soffan, som jag inte riktigt vet hur jag ska tolka. Kanske betalade hon räkningar via nätet, eller kanske försökte hon virka in en USB-kabel i en kofta. Vad vet jag?

Det ska bli spännande att se resultatet.


Aftonbladet:
The Pirate Bay stängdes av

Expressen:
Piratpartiet hjälper Pirate Bay

DN:
Piratpartiet operatör åt Pirate Bay

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
#1 - Johanna Drott

Frågan är förstås om Pp kommer att kunna utgöra ett alternativ i sin egen rätt, eller om det kommer att bli nödvändigt att ge sig i kast med de mer "traditionella" frågorna och ge sin egen vinkel på det hela.Det kommer att bli spännande att se hur det artar sig. Onekligen. ;)

#2 - Mia

Enfrågepartier kommer ingenstans i längden är min åsikt. Det behövs litet mer!

#3 - Kerstin

Ha,ha det är roligt att både virka och besöka nätet!

Man kan virka ett nät:))

#4 - Kerstin

Ha,ha det är roligt att både virka och besöka nätet!

Man kan virka ett nät:))

#5 - mcconnell

PP syntes i EU valet för att media kunde sälja tidningar med artiklar om Pirate Bay rättegången, IPRED osv, det blev en naturlig koppling till PP. I år har media sålt tidningar på dramatiken om Sverigedemokraterna kommer in, följaktligen har också SDs opinionsiffror förbättrats under den tid media skrev mycket om dem, och sjunker när media inte skriver om dem.

#6 - Per-Anders

Johanna Drott: Piratpartiet har ju trots allt karaktären av ett enfrågeparti. Det är deras problem.Mia: Det är nog så, ja.Kerstin: Kanske min sambo håller på att virka Internet-nät som man kan gå ut på.mcconnell: Media har onekligen en stor påverkan på opinionen.

#7 - Beate

1. Pp var en frisk fläkt och jag välkomnar dom tillbaka med öppna armar.

2. Jamen, Per-Anders ser du inte vad det blir. Helt klart söta "skor" till exempelvis USB-minnen, MP3 spelare med mera. Duktig sambo du har!

3. Det är endast kvinnor som har simultanförmåga, det vet du väl... å vi skryter om 'et också;-)