Konsert med Roddan

Ikväll har vi varit på konsert med Rod Stewart på Norrporten Arena. Och svaret på frågan alla ställde sig innan konserten blev: Jodå, vädret kunde ha varit mycket värre. Det blev en ganska skön försommarkväll, något sval men solig och vindstilla.

På väg till Konserten anslöt vi oss till en strid ström av människor som blev större och större ju närmare Norrporten Arena vi kom. Väldigt många såg ut att vara i åldern 50+. De allra flesta, precis om jag och min sambo, rejält påpälsade med tjocka tröjor och varma filtar. Ingen ville ju frysa när man skulle sitta still i flera timmar utomhus i en temperatur på bara några plusgrader. Men som sagt: klimatet var helt OK, och i alla fall jag slapp frysa.

roddan

Roddan rockade loss med duktiga musiker på scenen när han gästade Norrporten Arena.

Konserten då? Jo, den var helt OK. Rod Stewart såg ut att vara på ett utmärkt humör och levererade en hel rad gamla klassiska Roddan-låtar, uppblandade med covers på andra artisters kända låtar. Rod såg ut att vara i god form och rösten klingade lika vackert som förr.

Glädjande var att han sjöng många låtar från den tidiga delen av sin karriär, typ Maggie May och I Don't Want to Talk About It. Under låten Hot Legs sparkade Rod iväg en massa fotbollar ut bland publiken. Det gick nämligen inte att missa Rods stora intresse för fotboll, och i synnerhet de varma känslorna för den Skotska fotbollsklubben Celtic FC. Klubbens halsduk på scenen och filmsnuttar på de två storbildsskärmarna bredvid scenen vittnade om det.

Förutom bandets traditionella rocksättning fanns också violin och saxofon, vilket gav musiken mer känsla. De tre körtjejerna hade fantastiska röster och fick ganska stort utrymme under konserten. En av tjejerna gjorde också ett helt eget nummer när hon sjöng Proud Mary i värsta Tina Turner-stuket.

Konserten avslutades med endast ett extranummer, som blev Sailing, vilket är mångas favorit bland Roddanlåtarna. Det är väl kanske inte min favorit, själv saknade jag Gasoline Alley under konserten.

15 000 människor fanns på plats denna afton och jag undrade hur det skulle gå när alla skulle ut ut arenan samtidigt. Men det gick bra. God ordning rådde när alla mogna och förståndiga före detta tonåringar strömmade ut på de angränsande gatorna.