Se en kändis i Stockholm

Vandrar genom stadsdelen Östermalm i Stockholms innerstad som denna junidag visar sig från sin soligaste sida. Som alltid i Stockholm möter man en massa excentriska människor och när jag går in genom entrén till shoppingcentrat Fältöversten undrar jag varför man inte stöter på så många konstiga människor hemma i Sundsvall.


Efter att lite förstrött kollat på några skyltfönster i Fältöversten går jag ut på gatan igen. Och då står han plötsligt där. En man med rufsig frisyr och lite konstig kavaj och jag inser att jag faktiskt står på armlängds avstånd från Stefan Sundström, rocksångaren.


Det är nu jag känner att jag är i Stockholm, för det är ju här man har en chans att se en riktig kändis. När jag var i Stockholm för några år sedan såg jag Ulf Lundell. Jag mötte honom på Hornsgatan på Södermalm och han bar på en stor kartong. Ulf såg inte speciellt glad ut och när vi möttes så blängde han argt på mig. Jag undrade vad han hade i kartongen och varför han såg så arg ut.


bungy
En bild jag tog vid erbjudandefestivalen i Kungsträdgården, juli 2007. 30 000 ballonger släpptes upp i skyn, samtidigt som det pågick bungyjump.

Att gå längs promenadstråket Drottninggatan från Sergels torg i riktning mot Gamla Stan är en garanterad upplevelse. Här finns massor av människor och massor av restauranger och butiker. Efter en stunds promenerande kommer jag fram till Riksdagshuset och nära Mynttorget möter jag Leif Pagrotsky. På TV ser alla människor lika långa ut men nu inser jag hur oerhört kort den mannen är. Han skulle ju nästan kunna stå rak i min resväska. 

Nu börjar det hända saker. Jag ser flera kända riksdagsmän och i en bil sitter Bert Karlsson. Nu vet jag att mitt Stockholmsbesök kommer att bli lyckat. För jag vet vilken fråga jag får när jag kommer hem till Sundsvall: Vilka kändisar såg du i Stockholm?