Min eltandborste börjar bli svagJag har haft min eltandborste i typ fem år nu och jag betraktar den som en god vän. Det är ett bekvämt sätt att borsta tänderna på, men framför allt blir borstningsresultat mycket bra. Elborsten är även skonsam mot munnen, samtidigt som tandköttet blir ordentligt gymnastiserat. Jag gillar också att elborsten håller reda på tiden, efter två minuter hoppar den till lite och markerar därmed att det är färdigborstat.


Men sedan en tid tillbaka är jag lite bekymrad. Mellan varje borstningstillfälle placerar jag elborsten i en speciell laddningshållare så att den ska bli fulladdad till nästa gång. Problemet är att den inte längre håller laddningen så bra. Det är fortfarande full fart på borsten under hela tvåminutersperioden, men jag märker tendenser på mattning under den sista minuten...

Antagligen håller batteriet på att bli utslitet, och vad gör jag när det ger upp för gott? Går batteriet att byta?

På nåt vis känner jag att stunden närmar sig då jag måste skiljas från min vän, och att den stunden inte är så långt bort. Och om min eltandborste skulle lägga av för gott, ska jag då köpa en ny eltandborste eller gå tillbaka till ett liv med manuella tandborstar?


Det finns många frågor i sammanhanget, men inga givna svar. Framtiden får utvisa hur jag attackerar problemet.

Bilden ovan: Min eltandborste till vänster tillsammans med en konventionell tandborste avsedd för manuell borstning.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,