Hoppas vi får det bra under 2012Jag tänker på livet.

Snart har ännu ett år gått till ända och ett nytt är på väg att börja. 2011 blir 2012. Vad finns det egentligen mer att säga om det? Livet går vidare.

Men ändå. Ett årsskifte känns ändå lite som en pånyttfödelse. Ut med det gamla och in med det nya. Känslan av att vi inte har en aning om vad som kommer att hända under 2012 är hisnande. Hur kommer våra liv att se ut om exakt ett år? Hur ser mitt liv ut?

Har jag jobbet kvar? Bor jag fortfarande i Timrå? Är jag överhuvud taget fortfarande vid liv? Just nu pekar det mesta på att svaret är ja på de tre frågorna, men man vet ju aldrig.

Härom dagen handlade samtalet kring köksbordet här hemma om vad som är viktigt i livet. För egen del är mitt livsmål väldigt tydligt: att må bra. Med den målsättningen spelar det ingen roll om en meteorit ramlar ner på mig nästa vecka. När det väl inträffat finns inte så mycket att fundera på. Förhoppningsvis mådde jag bra in i det sista.

Samtidigt är insikten viktig att jag faktiskt har ett stort inflytande över hur mitt liv ska vara. Det inflytandet försöker jag också utnyttja. Att undvika stress, äta och dricka smart samt prata vänligt med mina medmänniskor gör att jag oftast mår bra. Visst, ibland berörs jag av situationer som jag inte råder över. Men på ett eller annat vis brukar dessa också till slut ordna upp sig.

Idag är det nyårsafton och då ska vi fira. Vad vi brukar fira på nyårsaftnar har jag aldrig riktigt förstått, men egentligen spelar det inte så stor roll. Huvudsaken är att vi firar. I morgon kan det vara för sent.

Gott Nytt År!

Jag kan avslöja att bilden ovan är ett montage. Bilden på fyrverkerierna och mig själv har jag tagit vid två olika tillfällen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,